Silvestrovo je jedna od rijetkih prilika u kojoj si možemo dati oduška zablistati koliko god to želimo, a kako bismo idealno upotpunili unaprijed odabrane i pripremljene sjajne krpice, potrebna je frizura koja će izdržati do ranih jutarnjih sati bez popravljanja. Gužve u frizerskim salonima također su jedna od prepreka s kojom se mnoge žene susreću posljednjeg dana u godini, a kako biste ih izbjegli i uštedjeli koju kunu, odabrali smo tri upečatljive frizure za koje su domaće poznate dame dokazale da su mudar, ali trendi odabir.

Zalizana kosa sa šljokicama

Lana Jurčević jednostavnu, klasičnu i elegantnu frizuru obogatila je u nekoliko sekundi i postigla 'wow efekt' kakav želite na Silvestrovo. Kako biste učinile isto, svoju kosu raspustite i, po želji, ispeglajte ili nakovrčajte. Uredno ju počešljajte unazad i i iza uha te ju učvrstite ukosnicama sa strane kako bi ostala na mjestu cijelu noć. Potom, uzmite šljokice u omiljenoj boji - preporučamo zlatne ili srebrne - te ih lagano pospite po razdjeljku i vrhu glave. Pripazite da ne pretjerate s količinom, dovoljno ih je posuti u maloj količini kako biste ostvarile izgled 'dive', u protivnom može izgledati neukusno. Naposljetku, kosu pošpricajte lakom za kosu kako bi šljokice ostale na mjestu, a vi bezbrižno plesale do jutra.

Pletenica u visokom repu

Severina na svojim nastupima voli dobro izgledati, a kako se puno kreće i pleše, važno joj je da uvijek ima frizuru koja to može podnijeti. Jedna od njezinih frizura posebno se istaknula kao idealan odabir za novogodišnju proslavu, a riječ je o pletenici u visokom repu. Za ovu frizuru bit će vam potrebno svega nekoliko minuta. Najprije kosu skupite u visoki rep na vrhu glave i dobro ga učvrstite gumicom i ukosnicama. Jedan deblji pramen izdvojite i omotajte oko gumice kako biste ju potpuno prikrili i dobili na 'visini' repa. Glavu nagnite prema dolje i rep ispletite u čvrstu i usku pletenicu te ju učvrstite sitnom gumicom. Za kraj, na kosu nanesite lak i spremni ste za odbrojavanje!

Elegantna boho punđa

Nepogriješiva frizura za ovu priliku uvijek je stara, dobra punđa. Ipak, kako biste se istaknuli, potrebno joj je dati novo ruho, a Maja Šuput može vam poslužiti kao inspiracija. Baš poput nje, svoju kosu sloj po sloj lagano natapirajte. Potom ju lagano začešljajte unazad i skupite u niski, opušteni rep. Namotajte ga oko gumice i učvrstite ukosnicama. Spustite glavu i lagano protresite njom lijevo-desno te ju vratite nazad kako biste postigli boho efekt, a za kraj izvucite nekoliko pramenova uz uho kako biste uokvirile lice i istaknuli ono najbolje na njemu.

Foto: Instagram