Jamie Oliver otkrio je neobičan način na koji održava svoj mladolik izgled. Naime, poznati televizijski kuhar tvrdi kako je skupe hidratantne kreme zamijenio maslinovim uljem koji upotrebljava po cijelom tijelu. 42-godišnjak predlaže izdašno mazanje maslinovog ulja po čitavom tijelu, navodeći kako su to i Rimljani radili.

Oliver se naglo počeo brinuti o svome izgledu nakon što se, kako kaže, prije nekoliko godina pogledao u ogledalo i uplašio samog sebe. Nedavno je počeo i intenzivno vježbati s poznatim celebrity fitness trenerom Jamiem Sawyerom kako bi izgubio višak kilograma. I sam kaže kako je nakon 30. prestao biti fizički aktivan nakon čega je nabacio nekoliko kilograma viška. Kreativni kuhar, poznat po inovativnom korištenju jednostavnih namirnica, ovaj je trik prenio i na svoju djecu, jednogodišnju River, devetogodišnju Petal i sedmogodišnjeg Buddyja. Kako kaže, "zašto trošiti novac na skupe kreme kada je ekstra djevičansko ulje čisto i zdravo". 

Maslinovo ulje oduvijek se koristi za hidrataciju kože te se upravo mnogi poznati okreću ovoj zdravijoj zamjeni za skupocijene anti-age kreme. I neke hrvatske ljepotice poput Ive Radić i Ljupke Gojić Mikić navode maslinovo ulje kao dio svoje beauty rutine i njege kože koje nerijetko koriste kao hidratantnu njegu ili kupku.

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver) on

Poznati kuhar naglasio je kako nikada ne bi koristio botox jer vjeruje u snagu prirodnih sastojaka, kako u kuhinji, tako i u njegi tijela. Nedavno je izjavio kako je izgubio oko 12 kilograma nakon što je u svoju prehranu uvrstio zdrave i nutritivne alge i morske trave.