San je svake suvremene žene imati bujnu i sjajnu kosu koja je oduvijek bila simbol ljepote i ženstvenosti. No zbog učestalog tretiranja različitim sredstvima ona postaje suha, rijetka i oštećena. Dolaskom zime mijenja se struktura kose te ju je potrebno pravilno njegovati kako bismo je pripremili za hladnije dane.

Neki od vodećih beauty brendova, kao što su Klorane, Keune, L’Occitane, Kérastase i Leonor Greyl, donose preparate na bazi bilja - kako bi svaka žena imala željenu bujnu i sjajnu kosu. Tako šampon za raskošan volumen Keune So Pure Volumizing sadrži eterična ulja limuna i palmarose, a namijenjen je tankoj kosi bez sjaja.

Taj organski šampon ne sadrži sulfate i parabene, ali zato sadrži biljne ekstrakte s prirodnim aktivnim sastojcima i certificirano organsko arganovo ulje dobiveno iz stabla argana koje raste u gorju Atlas u Maroku.

Leonor Greyl, slavni francuski luksuzni brend (koji se može pronaći ekskluzivno u parfumerijama Douglas), nudi cijelu paletu proizvoda za njegu kose, a jedan od popularnijih je Crème de Soin à L’Amaran-te, regenerator/krema za njegu kose na bazi cvijeta amaranta, simbola besmrtnosti za Grke, svete biljke za Inke, Az-teke i Maye, poznatog i kao cvijet koji nikada ne vene.

No L’Occitane, francuski brend koji je na prirodnim sastojcima izgradio imperij, u njezi kose najviše vjeruje maslinovu ulju, i to ne jednom nego koktelu koji čine tri vrste maslinova ulja iz Provanse, u kombinaciji s eteričnim uljima. Tako u njihovoj liniji za suhu i oštećenu kosu nalazimo pet eteričnih ulja - cedra, lavande, kamilice, limuna i eukaliptusa koji zajedno pridonose njezi tjemena.