Vjerovali ili ne, i slavni imaju loš dan, lošu frizuru pa i loš ten. Potvrđuju to njihove objave na INSTAGRAMU i fotografije kojima cijelom svijetu pokazuju da i oni mogu imati - bubuljice.

Događa se i najboljima. Fo-to-grafije novozelandske pjevačice Lorde (podrijetlom Hrvatice) obišle su svijet 2014. nakon što su  je paparazzi snimili u trenutku kada je imala loš ten. Justin Bieber na svom je profilu na Instagramu objavio fotografiju s prištićem na čelu uz komentar - prištići su ‘in’. Na društvenim mrežama slavne osobe sve češće možemo vidjeti mnogo nesavršenije nego prije, toliko da nam se to sada čini normalnim.

No prije ere Instagrama, Snapchata i ostalih inovacija 21. stoljeća, mogli smo samo pretpostavljati da ten slavnih i nije tako savršen, ali nismo bili potpuno sigurni. Ove fotografije potvrđuju da prištići nisu rezervirani samo za tinejdžere nego vole ‘uljepšati’ i lice odraslih. Upravo je takav tip kože - zreo, a problematičan - u fokusu ovosezonskih noviteta za kožu sklonu aknama. Valja znati da su hormonalne promjene i genetika najčešći uzroci nastanka akni, kako u mlađoj tako i odrasloj dobi. Čišćenje je, kažu kozmetičari, najvažniji korak u njezi lica s aknama. Kožu treba čistiti dva puta na dan - ujutro radi odstranjivanja sebuma i mrtvih stanica kože koje se talože tijekom noći te navečer radi uklanjanja dnevne prljavštine prije spavanja.



Za čišćenje lica preporučuju se mlaka voda (prevruća može dodatno nadražiti kožu) te preparati bez mirisa i sapuna namijenjeni problematičnoj koži. Važno je i da svi proizvodi budu nekomedogeni, tj. da sadrže sastojke koji ne začepljuju pore. Savjetuje se i dubinsko čišćenje lica jednom tjedno, i naravno, dubinsko profesionalno čišćenje jednom mjesečno.