Do prije nekoliko mjeseci nitko, čini se, nije mogao predvidjeti da će jedna biljka izazvati pravu revoluciju u kuhinjama diljem svijeta. Riječ je o celeru, preciznije o zelenim stabljikama ove korjenaste biljke od koje se priprema zdravi napitak, sok kojem ne mogu odoljeti brojne slavne osobe.

Za njegovu popularnost zasigurno je zaslužan pozitivan utjecaj na zdravlje, ali i snaga društvenih mreža koje su pripremu i ispijanje ovog soka vinule u orbitu.

U samo nekoliko tjedana hashtag #celeryjuice postao je najbrže rastuća oznaka vezana uz hranu na Instagramu, a porast potrošnje ove biljke mjeri se visokim postocima. Stoga, usprkos tome što možda i niste ljubitelj zelenih napitaka, neka vas ne iznenadi želja da kušate baš ovaj. Slavni Anthony William, autor djela i pokreta Medicinski medij, uživa u svježe pripremljenom soku od celera svako jutro te potvrđuje snagu djelovanja na opće stanje organizma - pomoć kod kroničnih oboljenja, visokog krvnog tlaka, upalnih procesa, visokog kolesterola, bolesti jetre, nečiste kože, skidanja viška kilograma...

Važno je da se koriste svježe stabljike organski uzgojenog celera, a sok treba popiti ujutro na prazan želudac. Brojne slavne osobe rado dijele osobna iskustva, ali i fotografije na kojima je zvijezda zeleni sok. Ovaj pokret odličan je primjer snage i utjecaja društvenih mreža te podizanja svijesti o prirodnim izvorima zdravlja.