Story radio
Početna Beauty 8196 prikaza 13. ožujka 2019.

Što trebate znati prije tretmana hijaluronskim filerima!

Omogućuju ostvarenje mnogih beauty ciljeva

Hijaluronski (dermalni) fileri doista su nevjerojatni. Omogućuju ostvarenje mnogih beauty ciljeva, vraćajući koži i licu mladenački sjaj. Međutim ne omogućavaju čuda. Ukoliko poželite konkretniju promjenu, tada već govorimo o kirurškim metodama kao što su facelift ili lifting očiju. Hijaluronski fileri spadaju u ne kirurške estetske tretmane lica. U nastavku saznajte što sve trebate znati prije tretmana hijaluronskim filerima.

 | Author:

Istražite liječnika

Ovo je vjerojatno najvažnija stvar, iako se ne radi o kirurškom tretmanu i dalje se koristi igla te je vrlo važno da je osoba koja izvodi tretman kvalificirani medicinski djelatnik koji poznaje anatomiju lica. Pročitajte recenzije, proučite slike, i što je najvažnije, provjerite je li doktor certificiran od strane Hrvatskog društva za estetiku lica hrvatskog liječničkog zbora. Za hijaluronske filere najčešće su osposobljeni estetski kirurzi, dermatolozi i stomatolozi. Dobar liječnik osigurat će da vaš osmijeh i lice ostane u ravnoteži i da izgledate autentično. Znamo da je primamljivo uloviti neku ponudu dana i uštedjeti, ali kad se radi o vašem zdravlju pažljivo birajte kome se obraćate.

Ivan Antolković, vlasnik Dental Centra 4Smile, certificirani stomatolog za primjenu hijaluronskih filera od strane Hrvatskog društva za estetiku lica hrvatskog liječničkog zbora, poznat po svom prirodnom pristupu ljepoti, dao nam je par odličnih savjeta o tome kako imati bezbrižno iskustvo s hijaluronskim filerima:

 | Author:

1.    Nemojte se žuriti. Ubrizgavanjem relativno manje količine hijaluronskih filera u dvije ili tri posjete pomoć će vašim usnama da održe i poboljšaju svoj oblik. Time ćete sigurno izbjeći patkasti izgled usana ili ne ravnomjerno popunjene bore.
2.    Ono što je važno znati kod povećanja usana jest da zubi podupiru vaše usne, tako da neravni zubi mogu stvoriti neravne usne pa razmislite o tome da se prvo obratite stomatologu. - Saznajte više o povećanju usana hijaluronskim filerima 
3.    Pogledajte lice kao cjelinu i pokušajte shvatiti kako će pune usne utjecati na ukupni izgled vašeg lica. Kod popunjavanja bora morate biti svjesni da se hijaluronskim filerima duboke bore ne mogu u potpunosti ukloniti jednim tretmanom, ali se zato mogu drastično smanjiti i vratiti koži prirodnu elastičnost.
4.    Najčešće nuspojave su otekline i podljevi. Hoćete li imati podljeve ovisi o vašoj koži. Ono što je važno jest da osoba koja ubrizgava hijaluronske filere dobro poznaje anatomiju lica te zna kako izbjeći živce i krvožilni sustav kako ne bi došlo do trajnih ožiljaka ili izobličenja lica.

Liječnik nije jedini odgovoran u procesu terapije hijaluronskim filerima. Prije nego što se odlučite na tretman hijaluronskim filerima dobro razmislite koji rezultat želite postići i jeste li spremni doživjeti promjene na svom licu.

Kod povećanja usana, dobro razmislite koliko “pune” usne želite
 
Prije nego što se naručite na termin za povećanje usana hijaluronskim filerima dobro razmislite o tome kako želite da se vaše usne promjene. Često se dogodi da dođe do nezadovoljstva zbog potrošenog novca, a rezultat nije onakav kakav se očekivao. Ili se usne nisu dovoljno promijenile ili su se previše promijenile. Ako želite primjetnu razliku, pobrinite se da to jasno priopćite svom liječniku. Za “sočnije” usne, hijaluron se ubrizgava izravno u vaše usne, a ako želite nešto prirodniji izgled, hijaluron se ubrizgava na rub usana ili se u usne stavlja vrlo mala količina hijalurona.
 
Pripremite se prije svog termina
 
Tjedan dana prije zakazanog termina ne konzumirajte aspirin, protuupalne lijekove kao što je ibuprofen, riblje ulje, multivitamine ili vitamin E. Svaki od ovih vitamina ili lijekova razrijedit će krv i može uzrokovati značajne podljeve (modrice) nakon tretmana hijaluronskim filerima. Također je najbolje izbjegavati alkohol ili kofein 24 sata prije i nakon vašeg termina jer će to pomoći u smanjenju oteklina.
 
Postupak brz i rezultati su gotovo trenutni
 
Tretman hijaluronskim filerima obično traje 30 minuta do sat vremena, u dio tog vremena spada i razgovor s vašim liječnikom kako bi točno shvatio koji rezultat očekujete. Odmah nakon tretmana ćete moći vidjeti rezultate. U svakom slučaju pripremite se na moguće podljeve - ne odmah nakon tretmana, ali već sljedeći dan bi mogli biti vidljivi. Otekline bi se trebale smanjiti u roku od tri dana. Ako osjetite bilo kakve izbočine na usnama, to je znak da se hijaluron nalazi preblizu površini: to obično nestaje, ali može se i ispraviti.
Više o samom tretmanu hijaluronskim filerima pročitajte OVDJE.
 
Efekt hijaluronskih filera može se poništiti
 
Ukoliko se niste dovoljno dobro informirali ili niste zadovoljni, efekt hijaluronskih filera može se poništiti hijaluronidazom, enzimom koji ubrzava razgradnju hijaluronske kiseline, brzo i sigurno.
 
U svakom slučaju, prije odluke o tretmanu hijaluronskim filerima potrudite se utvrditi da to radite iz pravih razloga, da razumijete sve rizike i je li trajna promjena zaista najbolja za vas.
 

Komentari