Većina ljudi zna smjernice zdrave prehrane, ali im je teško u potpunosti ih slijediti. Tako se često događa da je količina hranjivih tvari koju unesemo hranom u tijelo nedovoljna ili da su pak naše potrebe za određenim hranjivim tvarima povećane, stoga danas jednostavno posežemo za dodacima prehrani. Razvoj nutrikozmetike rezultat je uske suradnje kozmetičke i prehrambene industrije. U posljednjih deset godina nutrikozmetika je doživjela izniman procvat, a bavi se zdravljem koje djeluje iznutra. Dodaci prehrani često su različite kombinacije vitamina, minerala i probiotika.

Uz njihovu pomoć možemo podignuti imunitet organizma, ali i popraviti određene nedostatke tijela (npr. očistiti kožu, ojačati kosu, detoksicirati tijelo...)

Stručnjaci koji se bave ovim područjem odgovaraju na pitanja koje tvari i kako treba unositi u dublje slojeve kože, s obzirom na to da kreme i ostali preparati kojima tretiramo kožu nemaju tako intenzivan učinak na tako duboke slojeve kože. Ipak, važno je naglasiti da samo uživanje dijetetskih dodataka, koji sadrže visoko vrijedne sastojke, ne zadovoljava našu potrebu za vitaminima nužnima za zdravlje.