Vrijeme je za buđenje, izlazak iz zimskog sna i zatvorenog prostora te uživanje u tjelovježbi u prirodi. Kako biste se i vi pridružili velikom broju rekreativaca koji uživaju u proljeću i sportskim aktivnostima, važno je donijeti odluku, planirati početak vježbanja, pripremiti osnovnu opremu i krenuti. Bez obzira na to jeste li se odlučili početi baviti trčanjem, klasičnom tjelovježbom, jogom u prirodi ili vožnjom bicikla, stručnjaci savjetuju da za to odaberete vama prikladno doba dana te nastojite stvoriti ritam i rutinu.



Osim dobre volje i postavljenog cilja, poput bolje tjelesne kondicije ili gubitka viška kilograma, opremite se i malim osobnim motivatorima. Preporuka je da proljetno vježbanje na otvorenom počnete u društvu dobrog prijatelja, jer je uz partnera u rekreaciji zabavnije i lakše savladati prve prepreke. Također, odlična je preporuka da kreirate omiljenu glazbenu listu u kojoj ćete uživati dok vježbate, ali i da vas glazba potiče na pokret. Nagradite se ukusnim i zdravim obrokom nakon vježbanja i dopustite si užitak u osjećaju da radite dobro za sebe i svoje zdravlje.



Odličan je i savjet da odabirete vama drage lokacije za vježbanje, one na kojima se osjećate sigurno jer ćete tako steći i dodatnu motivaciju. Proljetna tjelovježba na otvorenom važna je i brojnim slavnim osobama koje svoje iskustvo rado dijele na društvenim mrežama, a često i nasmiju pratitelje komentarima i fotografijama. No jedno je zajedničko svima, zadovoljstvo uspjehom zbog stvaranja zdravih navika.