Legendarna diva filmske umjetnosti, 84-godišnja Sofija Loren, ne pokazuje znakove starenja i umora. Ne samo da izgleda fantastično za svoje godine, nego se nakon punih deset godina stanke odlučila vratiti pred filmske kamere i snimiti novi film koji režira njen sin Eduardo Ponti. Za potrebe uloge u filmu 'The Life Ahead' koji se snima u Bariju hrabro je sjela u invalidska kolica, skinula sa sebe svu šminku i stavila dugu, sijedu periku na glavu.

Ovo je Sofijin veliki povratak filmu nakon desetljeća koje je provela van studija, u moćnoj ulozi u kojoj glumi ženu koja je preživjela holokaust i svoj život posvetila brizi o djeci prostitutke. Scenarij je napisan po romanu Romaina Garija 'The Life Before Us’.

Iako je poznata kao žena koja izuzetno brine o svom izgledu bez obzira na godine i koja još uvijek privlači muške poglede, Sofija je ovog puta pristala podrediti svoj seksepil i look ulozi. Filmski kritičari i struka svakako će cijeniti to što je odlučila glumiti ženu sasvim suprotnu sebi, oronulu, u invalidskim kolicima, tužnog, nanašminkanog lica.  

Podsjetimo, Sofija se smatra nacionalnim blagom Italije i predstavlja jednu od najvećih filmskih zvijezda koje dolaze iz te zemljeNjeno posljednje filmsko pojavljivanje je bilo 2010. u izuzetnom ostvarenju 'My House Is Full of Mirrors', a godinu dana prije toga ostvarila je veliki uspeh ulogom u filmu 'Nine' s Penelope Cruz i Nicole Kidman. Dok je tek postala tinejdžerica, zvali su je 'čačkalica' jer je bila izuzetno mršava. No ubrzo je postala rasna ljepotica i počela pobjeđivati na natjecanjima ljepote. U 15-oj godini upoznala je 20 godina starijeg Carla Pontija koji je uskoro postao njen suprug, menadžer i otac njihovo dvoje djece, sve do 2007. godine kad je preminuo. Sofijin najveći filmski uspjeh bio je kipić Oscara koji je osvojila za najbolju glumicu u filmu Vittorioa De Sica 'Dvije žene'.