Ruski oligarh Roman Abramovič prepisao je nekretninu vrijednu 600 milijuna kuna na svoju bivšu suprugu Dašu Žukovu. Useljenje u vilu, koja je nastala spajanjem tri kuće u 75. Istočnoj ulici u njujorškom Upper East Sideu, malo će pričekati jer se na njoj trenutno izvode radovi. Naime, Abramovič je tri kuće, na brojevima 9, 11 i 13, prepisao na svoju bivšu suprugu Dašu Žukovu, a procijenjene su na 470 milijuna kuna. Zatim je dodao još jednu, za 105 milijuna kuna, na broju 15 te je uz dozvolu komisije, odlučeno da se kuće na brojevima 11, 13 i 15 spoje i od njih se napravi megavila, prenose mediji.

Razlog zbog kojeg se Roman Abramovič razveo po treći put uzrokovan je upravo zbog nekretnina. Točnije, različitim vizijama njihove posljednje velike nekretnine koju su kupili. Abramovič je postao vlasnik otoka u središtu Sankt Petersburga, a za to je izdvojio 360 milijuna funti. Problemi su nastali kada je Roman iznio Daši svoj plan o namjeni otoka New Holland, koji je trebao biti prava turistička atrakcija.

Njoj se nije svidjelo da otok bude mini Europa, kako osmislio Roman, nego je gurala svoju ideju o tome da New Holland bude nova Ibiza u srcu Rusije. Kako ni jedno od njih nije htjelo popustiti sa svojim idejama, dolazilo je do sve češćih i oštrijih svađa, koje su se znale odvijati i pred njihovim suradnicima. Sukob je eskalirao kada je pobijedila Romanova ideja. 'Daša je maštala o modernoj verziji turizma, velikom otvorenom disku kao što je to na Ibizi, no realizirana je Romanova zamisao s restoranima, lijepim dućanima, a sve prožeto europskom poviješću i kulturo', otkrio je jedan njihov poslovni partner tada.

Par ne živi skupa skoro dvije godine, a čini se kako je sada na red došla raspodjela imovine.

Roman i Daša upoznali su se prije 13 godina, a vjenčali prije 11 na privatnoj ceremoniji daleko od očiju javnosti. Abramovič tvrdi kako se tek nakon rastave 2007. od svoje druge supruge Irine Malandinove upustio u vezu s Dašom, no par je viđan zajedno i prije toga. Romanu sada preostaje briga i plaćanje alimentacije za sedmero djece - petero iz braka s Irinom te dvoje iz braka s Dašom. A to je za njega prava sitnica s obzirom na bogatstvo koje posjeduje.