Odvjetnica za ljudska prava, 41-godišnja Amal Clooney i njen suprug, američki glumac, 57-godišnji George, prije nekoliko dana su gostovali u Buckinghamskoj palači u čast zaklade princa Charlesa. No, kako sada Thisisinsider.com prenosi, 70-godišnji princ Charles je nazvao jednu nagradu po zanosnoj odvjetnici. 

Prinčeva internacionalna zaklada je utemeljena 1976. godine kako bi pomogla mladim ljudima koji žele postati glumci, a proširila se i na zemlje poput Australije, Kanade, Indije, Barbadosa, Jordana, Pakistana i Malte. Sada će novi brend, 'Amal Clooney Award', biti dodijeljena mladim inspirativnim ženama između 11 i 30 godina diljem svijeta. Nagradu će dobivati žene koje su utjecale na zajednicu, napravile promjene ili stoje iza velikih projekata, a kao primjer se navode žene koje sudjeluju u projektima izgradnje u ratnim zonama. Prvu nagradu će uručiti Amal, koja je oduševljena što joj je pripala ta zasluga, 2020. godine. 

'Čast mi je što sam uključena u prinčevu internacionalnu zakladu te što ću sudjelovati u ovoj globalnoj inicijativi koja slavi mlade žene koje imaju utjecaj na svoje zajednice', izjavila je odvjetnica.