Kultni hrvatski rock sastav Psihomodo pop, koji djeluje od 1983. godine nedavno se vratio s desetodnevne glazbene turneje po Americi tijekom koje se nastupali u New Yorku, Chicagu i Torontu, doznajemo od dečki iz benda. U sva tri grada nastupali su na kultnim mjestima, pa su tako u New Yorku napunili 'The Cutting Room' u vlasništvu glumca Chrisa Notha, koji se proslavio ulogom u seriji 'Sex i grad'.

U spomenutom klubu nastupala su velika glazbena imena poput Lady Gage, Kida Rocka i Davida Bowieja. U Torontu su također nastupali na kultnom mjesto, točnije u 'The Opera Houseu', gdje su nastupali legendarni The Rolling Stones, a družili su se i s profesorom Igorom Štagljarom, hrvatskim znanstvenikom i izumiteljem koji radi na lijeku protiv raka.

Iako je bendu ovo bio prvi posjet Americi, u Kanadi su nastupili drugi put, a prvi puta su svoju glazbu tamo predstavili 1993. godine. Na njihovim koncertima bila je raznolika publika, pa ih je, osim ljudi iz regije koji stanuju u Americi, podržalo i mnogo Amerikanaca. U New Yorku su sreli i Esada Ribiča, koji je inače iz Zaprešića, a tamo radi kao Marvelov crtač. Anegdota koja će dečkima iz benda zauvijek ostati u sjećanju zasigurno je to da je jedan njihov obožavatelj na koncert stigao motorom iz Washingtona, a putovao je čak četiri sata i to po kiši.

Osim što su nastupali, ovi simpatični rokeri snimili su i dva singla u studiju Spin Record - Digitalno nebo i Deja Vu. Iako su imali malo slobodnog vremena, dečki su ipak u pet dana boravka u New Yorku stigli obići neke lokacije koje su iz najviše zanimale. Tako su posjetili brojna kultna mjesta njujorške scene koja ih je glazbeno i odredila, poput legendarnog rock kluba CBGB, gdje su nastupali popularni Ramonesi, Blondie i Talking Heads te kluba Piano Bar, gdje je svojevremeno nastupao Lou Reed.

Unatoč 'gustom' rasporedu, pronašli su vremena i za kulturno uzdizanje, pa su na Brodwayu pogledali najdugovječniji mjuzikl 'Fantom u Operi' koji će im ostati u dugom sjećanju.