U Sarajevu je održan drugi po redu Schweppes Story Hall of Fame, u organizaciji Adriamedije Zagreb. U Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine podijeljeno je 11 nagrada bosanskohercegovačkim celebrityjima, nakon čega je održan i party. Nagrade najboljima u svojem području djelovanja podijelio je bosanski glumac, Marko Drmać. U novoj kategoriji #samechances, nagradu za humanitarni rad preuzela je bosanska manekenka, 34-godišnja Amra Silajdžić Džeko, supruga bosanskohercegovačkog nogometaša, Edina Džeke, koja aktivno sudjeluje na projektu 'Moja kosa - tvoja kosa', te je ona ujedno bila jedna od onih koji su donirali kosu za oboljele.

Amra je rekla kako je presretna zbog svoje nagrade te istaknula da ona i humanitarni rad ne idu jedno bez drugoga. 'Zaista smatram da je dužnost svakog od nas, barem na neki način, kroz vrijeme ili financijsku pomoć da budemo tu jedni za druge', kazala je Amra te dodala da smo se svi sigurno ponekad pronašli u situaciji da nam je potrebna pomoć. Ističe da je dovoljno da se prisjetimo takvih dana i trenutaka, kako bismo shvatili čemu nas to život uči, te zašto bi baš trebali biti suosjećajni s drugima i ići kroz život širom otvorenog srca.

Za Story.hr, Amra je ispričala da u budućnosti imaju u planu nove akcije i projekte. Jedan od tih projekata kojim se nastavlja baviti i u budućnosti je 'Moja kosa - tvoja kosa', u suradnji s Coca-Colom, a simpatična Amra je i ambasadorica Udruženja 'Srce za djecu oboljelu od raka'. Zajedno sa suprugom Edinom i sinom Danijem pozvala je sve građane BiH da doniraju svoju kosu kako bi pomogli. Rekla je da je prošle godine akcija bila održavana po gradovima, no već ove godine su odlučili se za malo drugačiji koncept. 'Ove godine smo odlučili da to bude jedan veliki event krajem godine u Sarajevu', kaže presretna Amra.

Manekenka ističe koliko je ponosna na djevojčice koje do sada nisu nikada odrezale svoju kosu, bilo da je riječ o onim najmlađima ili onima koje imaju 14, 15 i više godina. Prvenstveno je zadovoljna jer su se svojevoljno odlučile na taj čin kako bi pomogle, te dodala da je presretna zbog roditelja koji im ugrađuju prave vrijednosti jer, kaže, danas živimo u svijetu pomalo iskrivljenih vrijednosti. Za kraj je naglasila kako će ovaj projekt gurati do kraja te da je odaziv i više nego odličan.

#storyhalloffame#sarajevo#storyhr#noStorynoglory#Schweppes