'Odlučila sam da mi je dosta, i da ću se ili promijeniti ili umrijeti', priznala je Anđa Marić, 42-godišnja glazbenica koja se od 2012. godine bori s multiplom sklerozom. Iste te godine najavljen je smak svijeta. Iako se to nije dogodilo, njoj se srušio cijeli svijet i život joj se promijenio. 'Odlučila sam da ću to napraviti tako da izgleda kao nesreća. Draže mi je da moji voljeni misle da sam bila glupa i nespretna (recimo da sam pokušavala naprviti selfie)nego da znaju da sam odustala od sebe i sebično ih ostavila u tuzi', ispričala je na svom blogu, iako ju je bilo sram pisati o tome.

Kako sama priznaje, nije baš uvijek sve pozitivno i veselo. O crnim mislima prvi je puta čula od svoje bake Ágnes. 'Sada kada sam vam tipkala o svom planu da bi se bilo tako divno baciti u provaliju, osvjestila sam da ta ideja uopće nije izvorno moja nego od moje bake Ágnes koja mi je o tim svojim mislima pričala kada smo posljednji put bile zajedno na moru. Išle smo na plažu 'Rocky Beach' u Primoštenu i ona mi je govorila o tome dok smo prolazili pored provalije. 'Anđika moja, ova provalija je tako zavodljiva. Dođe mi da samo skočim i oslobodim se', otvoreno je progovorila. Iako ju tada nije shvaćala, sada joj je sve jasnije i razumije svaku njezinu izgovorenu riječ. Unatoč crnim mislima, Anđa se uvjerila da te emocije nisu njezine i da je ona mlada osoba koja voli život.

Podsjetimo, otkako joj je bolest dijagnosticirana, nekad uspješna pjevačica otkrila je ljubav prema pisanju, a osim knjiga, redovito piše i blog. Premda uvijek djeluje veselo, Anđa je svojevremeno za Story priznala kako joj nije uvijek lako boriti se s negativnošći. 'Imam crno more tuge u sebi, moja sreća i radost obrnuto su proporcionalni mojoj tami. Ne može netko biti iznimno veseo, a da s druge strane negdje nema težak pad. Neki ljudi kažu da nisu ni presretni ni prežalosni, ja imam velike oscilacije', priznala je, ali i otkrila kako se ne predaje već svakim danom napreduje. 

'Danas volim svoj život, imam divan odnos sa svojim sinom i korektan roditeljski odnos s njegovim tatom, sa svojom obitelji i prijateljima i imam nove divne prijatelje anđele i učitelje. Putujem po svijetu i učim. Pronalazim svoju svrhu. Živim zahvalnost i sretna sam', zaključila je uvijek nasmijana Anđa.