Posebna veza veže domaću spisateljicu i pjevačicu Anđu Marić za njemačku metropolu Berlin. Naime, osim što joj u tom gradu živi brat Zoltan, u 'europskom New Yorku' postoje mjesta u koja se zaljubila na prvi pogled i zbog kojih se Anđa uvijek rado vrati. I ovoga puta Anđa je otputovala sa svojim sinom i ocem u posjet bratu ne bi li u društvu najmilijih otkrivala čari grada s bogatom povijesnom i kulturnom baštinom, a sa Story.hr-om je podijelila nekoliko lokacija koje su je svojom posebnošću naprosto oduševile. 

Bez obzira na to što lijepa pjevačica svoje ljeto ne provodi na moru, Anđa aktivno uživa u svom godišnjem odmoru. Posebno joj se sviđa rijeka Spree nedaleko od berlinskog zida gdje je imala prilike upoznati mnoge zanimljive ljude. 'Obožavam se voziti brodovima po rijeci, piti pivo i ići na organizirane ture po gradu.', kazala je lijepa Zagrepčanka. 


Jedna od njezinih omiljenih destinacija je adrenalinski park Beachmitte. Naime, otkako joj je dijagnosticirana multipla skleroza, Anđa se usredotočila na alternativne metode liječenja za koje duboko vjeruje da su joj popravili zdravstveno stanje u kojem se trenutno nalazi. Tako Anđa nastavlja uživati u životu punim plućima i ne dopušta strahovima da je ograničavaju u aktivnostima kojima bi se željela baviti. Ovo je drugi put da se Anđa okušala na izazovnom poligonu, a odlučila mu se vratiti jer joj upravo to mjesto dokazuje da su stvari koje je prethodno smatrala nemogućima, uz mnogo truda, ipak ostvarive. 


Umjetnička duša sklona je i kulturnom uzdizanju pa osim avanturističkih pothvata, Anđa uživa otputovati u daleku prošlost promatrajući izložbene primjerke minulih vremena u berlinskim muzejima. Posebno joj se svidio Prirodoslovni muzej u kojem je svjedočila ostacima brojnih životinja iz prapovijesti poput kostura T-Rexa i ostalih dinosaura.

'Muzeji su zaista impresivni. Osim Prirodoslovnog, oduševio me i Egipatski muzej. Par dana prije putovanja u Berlin pronašla sam bakinu ogrlicu s medaljonom koja me je podsjetila na Nefertiti, egipatsku kraljicu, a njezinu bistu imala sam prilike vidjeti baš u tom muzeju gdje sam saznala sve o velikoj vladarici.', ispričala je Anđa koja pri odabiru muzeja mora voditi računa o interesima svoga sina za kojeg kaže da nije veliki pobornik razgledavanja kulturnih znamenitosti. 


U odmoru od obilaska grada i ostalih pustolovina, Anđa se voli malo opustiti u društvu bližnjih, a to joj je najdraže činiti u berlinskoj četvrti Friedrichshain poznatoj po uličnoj umjetnosti i brojnim zgradama ukrašenim grafitima, čijoj gastronomskoj ponudi naprosto ne može odoljeti. 'Jako volim kvart Friedrichshain koji je potpuno otkačen. Nalazi se preko puta rijeke i tamo je restoran koji često posjećujem.', zaključila je simpatična spisateljica.