Atraktivna splitska glumica i instruktorica fitnessa Ana Gruica Uglešić, već je mnogo puta pokazala svoju svestranost i snalažljivost, a posebnu pozornost domaće publike privukla je tijekom nastupa u showu Nove TV 'Tvoje lice zvuči poznato' gdje je svojim nevjerojatnim transformacijama potvrdila svoj neosporan glumački talent. Ipak, u posljednje vrijeme Ana sve više vremena provodi vježbajući, a iz ljubavi prema sportu, završila je specijalistički diplomski studij za instruktora fitnessa te se trenutno educira za učitelja joge. Kako usklađuje sve svoje obveze te je li jača njezina ljubav prema sportu ili glumi, Splićanka je otkrila samo za Story.hr.

Nedavno ste se pohvalili da ste postali instruktorica fitnessa i joge, te ste održali i svoj prvi sat joge. Kako je prošao taj prvi sat, jeste li zadovoljni i jeste li imali tremu?

Ne bih rekla pohvalila, samo sam podijelila sa svojim prijateljima na društvenim mrežama radost prvog sata joge na poligonu za učitelje joge. Ne volim riječ 'pohvalila', iako nekima iznošenje činjenica često izgleda kao hvaljenje. Istina je da sam, osim Akademije, na Kineziologiji završila specijalistički diplomski studij za instruktora fitnessa, a edukacija za učitelja joge u studio One u Splitu, koja je još u tijeku i završava u šestom mjesecu, dodatno je ulaganje u moje znanje. Istina je i da sam daleko od punokrvnog učitelja joge. Kako se ono kaže u narodu 'još puno pure moram papati' da bih to mogla reći sa sigurnošću. No dajem  sve od sebe i svaki dan učim nešto novo. Prvi sat joge je prošao u lijepom okruženju, pun pozitivne energije. Treme je bilo, što je normalno, ali sam je pokušala savladati glumom i jednim šalabahterom.

Je li vaša veća ljubav gluma ili vježbanje?

Ljudi mogu dijeliti jednaku strast prema drugačijim interesima. Iako se čini nespojivo, gluma i vježbanje imaju usku poveznicu. I za  jedno i drugo treba ustrajnost, predanost i strast. Pobornica sam teorije da glumac koji ne barata sa svojim tijelom 'nije svoga tijela gospodar', što je nužno za dobru izvedbu na sceni. Poznavati svoje tijelo i dobro se osjećati u njemu trebao bi biti cilj svakog čovjeka, a ne samo glumaca. Tako je i moj diplomski rad na Kineziološkom studiju posvećen fizičkoj pripremi glumca kroz povijest. Završni rad na školi joge bit će tema pripreme glumačkog tijela kroz jogu. Sve se vrti oko te dvije teme koje se trudim isprepletati.

Kako uspijevate uskladiti te dvije karijere? Je li vam naporan takav tempo?

Od karijere glumice u Splitu suludo je očekivati čuda. Bolje biti razuman i racionalan u očekivanjima pa će i razočaranja biti manja. Držim se obaveza u svom matičnom Gradskom Kazalištu Mladih, radim na novoj predstavi po tekstu i režiji Arijane Čuline, obnavljamo 'Vlaška posla' u Hit Tetru, na splitskom ljetu se obnavlja 'Orestija' koja je nagrađena nagradom hrvatskog glumišta kao najbolja predstava u cjelini... U idejnim povojima je jedan projekt vezan za jogu i zdravlje, no o tome više u rujnu. Imam i treću  karijeru, najnoviju. Karijera kućanica ipak mi oduzima najviše vremena.  Karma je ku*ka. Ono čemu sam se ranije najviše smijala, danas mi uzima najviše vremena. Biti i kućanica i majka danas je umjetnost. Divim se ženama koje imaju više djece i brinu se o kućanstvu. Ima dana kada padam s nogu od umora. Biti majka, kućanica, glumica, paralelno biti u formi i voditi računa o sebi i to sve u isto vrijeme zapravo je krimen žena 21.stoljeća. Živjela nam emancipacija.

Vježba li i vaš suprug Boran s vama?

Boran je vježbao i prije moje ere. I za svaku je pohvalu da je pokraj tako ozbiljnog i zahtjevnom liječničkog poziva i obaveza na fakultetima našao vremena za tjelovježbu. Možda mu je sada jednostavnije kad ima logistiku, ponekad i pet obroka dnevno, pa sada ima i bolje rezultate. Mislim da se malo i takmiči sa mnom što je dobro i motivirajuće za oboje. Rijetko treniramo skupa jer nam se ne poklapaju dnevni rasporedi ali ponekad na odmoru zaigramo tenis. Naime, Boran je i instruktor tenisa pa koristim sve benificije braka s njim.

Oduvijek ste isticali da ste velika ljubiteljica sporta, a svojevremeno ste se bavili i baletom. Je li vaš sin Marat od vas naslijedio tu sportsku crtu?

Iako bi se za Hrvoja (Maratov tata) reklo da je više misaoni tip, jako puno se u životu bavio i sportom. Glupo mi je prerano pričati bajke i imati neka suluda očekivanja. Još je mali da bi se znalo za što je. Ipak moram priznati da je motorički dobro posložen, uporan, i voli vježbati. Za sad je sport za njega samo igra u kojoj uživa. I nek tako ostane još neko vrijeme.

Postoji li neki sport u kojem se još niste okušali, a voljeli biste?

S obzirom da sam iz radničke obitelji, skijanje je za nas uvijek bilo van radara. Nisam ga nikad svladala, a sad već nemam taj luksuz da se mogu bacati niz padine.

Imate li kakav savjet za naše čitateljice koje do ljeta pokušavaju istesati svoju liniju?

Imam. Za ovo ljeto ste zakasnile. Ali nemojte da vas to obeshrabri. Ovo je pravo vrijeme početka priprema za sljedeće.