Jedna od najuspješnijih hrvatskih skijašica, Ana Jelušić Black, postala je majka malene Nine prošlog utorka. Iako je trudnoća protekla u najboljem redu, Ana je morala prvo dijete na svijet donijeti hitnim carskim rezom. Uz nju je na svakom koraku tog  puta bio suprug Travis Black, marketinški menadžer u Međunarodnom olimpijskom odboru u Švicarskoj.

- Svakim danom osjećam se sve bolje. Travis je bio uz mene u rađaonici i u operacijskoj dvorani, a poslije je bio uz nas i u bolničkoj sobi - rekla je za Story Ana koja je rodila u Švicarskoj, gdje živi posljednje tri godine. 

Iako ime kćerkice nije željela otkriti dok se malena nije rodila, s obožavateljima i prijateljima na društvenim mrežama dan nakon porođaja podijelila je preslatku fotografiju malene Nine Black. 

- Znali smo da će ime biti kratko i imali smo popis favorita i za curu i za dečka. Dan prije nego što smo doznali da je djevojčica, rekla sam: “Kad pomislim na curicu, mislim da je Nina”. I tako je ostala Nina. Uvijek smo se iznova vraćali tom imenu - rekla je mlada majka o imenu koje je bilo idealno za njezinu djevojčicu.

Nakon što su liječnici dali zeleno svjetlo za otpust iz rodilišta, Ana i Travis došli su kući s novim članom obitelji. Iako je s njima tek nekoliko dana, Ana se veseli svakom novom danu provedenom s kćerkicom. 

- Teško je s djetetom od tjedan dana imati percepciju toga što znači biti nečija mama. Sve je novo i provodimo puno vremena upoznavajući se. Svakako je istina da ti je od prvog trenutka jasno da bi za to malo biće napravio sve. Prvo što sam osjetila kada su mi je dali u ruke bilo je olakšanje jer je s njom sve bilo u redu, a to mi je bilo najvažnije - prisjetila se Ana.

Dolazak malene na svijet očekivao se oko Nove godine, no Ana je prenijela trudnoću. Premda su kćerkicu nestrpljivo iščekivali, dodatnih tjedan dana dobro im je došlo da se potpuno pripreme za njezin dolazak. Simpa­tična Riječanka prije nam je otkrila kako joj dječja soba još služi kao ured. 

Devet mjeseci bilo je i više nego dovoljno vremena za razmišljanje o prinovi, a Ana nam je rekla da su se ona i Travis često pitali kakvi će roditelji biti svojoj mezimici.

- Puno razmišljamo o tome kakvi bismo roditelji željeli biti, iako znamo da i najbolji planovi često padnu u vodu jer je svako dijete drukčije pa ćemo se prilagođavati kako najbolje budemo znali - rekla je 32-godišnjakinja.

U međuvremenu uživaju u slatkim mukama mladih roditelja, a Ana nam je otkrila kako su izgledali prvi dani s Ninom.
- Prvi su dani, kako ih je Travis opisao, iscrpljujući, ispunjujući i nezamjenjivi. Sve je isto, a ništa zapravo nije isto jer trenutačno funkcioniramo ‘po Nininu vremenu’ - kaže Ana o novom režimu. 

Dok se obitelj polako privikava na novog člana, planiraju i dolazak u Aninu rodnu Hrvatsku jer joj je važno da Nina od malih nogu zna odakle joj potječe majka.

- Svakako ćemo doći u Hrvatsku za koji mjesec, čim se malo uhodamo. Nini već govorim  na hrvatskom jeziku i želim da dobro poznaje moj kraj - zaključila je.