Izrazito simpatična Andrea, po vokativu kolumnistica, spisateljica i neki bi rekli – kraljica društvenih mreža, koja nosi specifično prezime koje se, da, piše s y, popričala je s nama o svom putovanju na Tenerife i svim nezgodama i trenucima koje će pamtiti do kraja života.

Naravno, riječ je o Andreji Andreassy koja je trenutno u onoj fazi post-godišnje depresije i prisjeća se trenutaka koje je proživjela posljednjih nekoliko tjedana. Iako joj je ovo već četvrti posjet Kanarskom otočju, prvi je put s prijateljima posjetila Tenerife koji su ju potpuno očarali. 'Išla sam sa 4 prijateljima koje sam upoznala prošle godine u surf kući na Fuerte Venturi. To su dečki iz Rijeke i budući da nitko od nas nije bio tamo, bilo je logično da želimo vidjeti nešto novo. Kanari su zaista prekrasni, klima je idealna, jako je povoljan shopping, hrana je savršena i zaista uživam biti tamo', podijelila je s nama Andrea. 

Iako putovanje nije krenulo u sjajnom tonu, sve je na kraju završilo i bolje nego što sam očekivala. 'Stigli smo u smještaj i shvatili da je prije svega jako daleko od grada, što nam generalno nije bio problem, ali kada smo zakoračili u kuću, shvatili smo da je ono što smo na Internetu vidjeli bio Photoshop, jako dobro kadriranje i produkcija. Oko bazena je bio drveni okvir na koji si se doslovno na svakom koraku mogao našpranjiti, wc nije radio i odlučili smo promijeniti smještaj. Nakon toga smo došli u restoran, naručili hranu i cugu, da bi nam došla konobarica i rekla da nema više hrane. Gubili smo stvari: novce, ručnike, hlače, jaknu... Nije to generalno nešto veliko, ali kada se zareda jako puno malih stvari, postane ti naporno jer ništa ne ide glatko, ali kad imaš super ljude uz sebe nijedna komplikacija u životu ti ne može pokvariti dan i svemu ćemo se sada smijati' puna dojmova je pričala zgodna kolumnistica.

Osim odličnog društva, Andreassy se na Tenerifima po prvi put potpuno opustila: 'Iako zvuči kao floskula, zaista – na Tenerifima sam prvi put u životu plesala kao da me nitko ne gleda. Inače imam problem s plesom i opuštanjem dok sam vani, ali ovdje me nitko nije znao i razbacala sam se po plesnom podiju kao nikada. Osjećaj je bio fantastičan, dok nisam shvatila da su me dečki cijelo vrijeme snimali.' 

Surfala nije ni ovaj put jer je još pri prvom posjetu Kanarskom otočju odlučila da to jednostavno nije za nju: 'Više volim godišnje odmore na kojima ću se zaista odmoriti i čitati knjigu. U principu sam dane provodila uz bazen, na plaži, ali išli smo i u vodeni i Loro park koji je zapravo veliki zoološki vrt u kojem smo gledali predstave s dupinima, fokama i orkama. U cijeloj toj ekstazi gledanja predstava, nisam ni primijetila odmah da mi se ptica pokakala na glavu.' 

Budući da je Andrea veliki hedonist kada je hrana u pitanju, upitali smo je u kakvoj je sve hrani guštala na španjolskom otočju. 'Jeli smo jako finu paellu u nekom super mjestu gdje zapravo uz nju dobiješ i litru sangrije – što je jako dobro. Steak jedan od boljih u životu jela sam u argentinskom restoranu gdje su nas posluživali konobari iz Crne Gore i Hrvatske i tamo isto dobiješ gratis vino uz menu' , zaključila je kolumnistica nostalgično i vratila se u stvarnost.