Prema pisanju magazina New Idea, najstariji od djece obitelji Jolie-Pitt, 17-godišnji Maddox želi skrbništvo nad svojom braćom i sestrama, 15-godišnjem Paxu, 14-godišnjoj Zahari, 13-godišnjoj Shiloh i 10-godišnjim blizancima Vivienne i Knoxu, dok se njihovi roditelji bore s brakorazvodnom parnicom i dogovorom oko brige za djecu.

Neimenovani izvor za spomenuti je magazin rekao: 'On zna da je to veliki korak i da postoji nekoliko zakonskih prepreka koje treba prevladati, ali je vidio kako borba za skrbništvo između Brada i Angeline djeluje na djecu i misli da je to najbolji način da ih zaštiti'.

Navodni izvor nastavlja: 'Stalne trzavice između Brada i Angeline ne djeluju kao da će uskoro prestati i Maddoxu je muka od toga. Ali više od toga, zabrinut je zbog toga što to štetno utječe na njegovu braću i sestre'. Sporni izvor za kraj je rekao: 'Maddox zna da je to veliki korak, ali on osjeća da je dovoljno odrastao da to može podnijeti'.

Podsjetimo, glumački par je 2016. godine pokrenuo proces razvoda. Brad je navodno bivšoj supruzi Angelini postavio ultimatum. Ovaj je 55-godišnjak zauzeo stav tri godine nakon što je započeo proces rastave, jer smatra kako glumica namjerno 'odugovlači' s procesom. Bradov pravni tim smatra kako bi, ukoliko ju se na vrijeme u tome ne onemogući, ova 44-godišnjakinja mogla imati interesa ostati u braku još godinama. Brad i Angelina u vezi su bili 12 godina, od čega četiri u braku. Ovaj nekada sretan bračni par ima šestero djece, troje posvojenih i troje bioloških, 17-godišnjeg Maddoxa, 15-godišnjeg Paxa, 14-godišnju Zaharu, 13-godišnju Shiloh te 10-godišnje blizance Knoxa i Vivienne. Privremeno rješenje o skrbništvu donešeno je u travnju ove godine.