Dekoraterka seta i bivša manekenka iako trenutno u slatkom iščekivanju svog prvog djeteta koje će dobiti s location managerom Duncanom Broadfootom, ipak se susrela s problemima za koje ističe  da su mogući samo u Hrvatskoj. 

Iako trudnice imaju prednost pred drugim ljudima kada je riječ o čekanju u redovima ili javnom prijevozu, Anita tvrdi kako je to očito samo 'na papiru' budući da je ona sama na svojoj koži doživjela zaista negativna iskustva. 'Šutnja je zlato, kažu. U nekim slučajevima možda i je, ali ne uvijek. Svakako ne uvijek. U Hrvatskoj sam posljednja 3 mjeseca i moram priznati da sam zatečena da apsolutno nitko, nigdje ne daje prednost trudnici s trbuhom do zuba (osim u zdravstvenim ustanovama, tamo su valjda senzibilni po tom pitanju). Znači u kojoj god trgovini bila, u kojem god redu stajala, vozila se u tramvaju ili bilo gdje drugdje nitko te ne šljivi ni pet posto. Što to govori o mentalnom i duhovnom stanju naše nacije? Ne mogu, a da ne povučem paralelu i kažem kako je takvo nešto u UK nezamislivo. Čak ti je neugodno koliko su svi pažljivi i obzirni kad vide trudnicu. Nije da tražim posebnu pažnju, ali, ono, lijepo se osjećaš. Zašto smo mi takvi? Gdje i kad je zapelo? Kakva su vaša iskustva? Pišite, baš me zanima' napisala je dekoraterka seta u opisu fotografije na društvenim mrežama, te pozvala i svoje pratiteljice da joj ispričaju svoja iskustva. 



Iako su reakcije bile većinom pozitivne, naravno, našlo se i negativnih komentara, pa ju je tako jedna pratiteljica prozvala, da ako 'može šetati po špici, onda može čekati na redu i u trgovini'. 

Inače, Anita trenutno provodi predblagdansko razdoblje sa svojim dragim Duncanom koji je stigao u Hrvatsku kako bi zadnje dane prije porođaja proveo uz svoju ljubav.