Nakon četiri dana, koliko je provela u rodilištu, Anita Dujić napokon je prošle subote malenu Lily odvela kući. U poslijepodnevnim je satima iz zagrebačke Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb u Petrovoj ulici izišla s kćeri i partnerom, filmskim djelatnikom Duncanom Broadfootom, a pritom nije skidala osmijeh s lica. Kako i ne bi kad proživljava najsretnije trenutke u životu. 

- Porođaj je bio školski i sve je prošlo odlično, prirodnim putem, bez ikakvih komplikacija. Htjela bih zahvaliti divnim djelatnicima u Petrovoj bolnici što su mi najvažnije trenutke u životu učinili više nego ugodnim - rekla nam je Anita koja se još privikava na ulogu majke. 

- Lily i ja smo dobro, napredujemo iz dana u dan i uživamo zajedno u svakom trenutku. Ona je divna beba, pravi zen. Život utroje je zaista blagoslov i najveća sreća - otkriva 34-godišnja Trogiranka koja se pri odabiru imena za kćer vodila time da dobro zvuči na oba jezika. 

Osobito stoga što će malena Lily u budućnosti živjeti na dvije adrese. Naime, sljedećih nekoliko mjeseci tročlana obitelj boravit će u Zagrebu, a nakon toga vraćaju se u London, grad u koji se nekad uspješna manekenka, a danas podjednako uspješna dekoraterka seta, zbog posla, odnosno novog filma Angeline Jolie, preselila početkom prošle godine. To je ujedno i grad u kojem Duncan živi. 

- Lijepa je koincidencija što moj dečko živi u Londonu, to štošta olakšava. Sve se posložilo baš onako kako treba pa uživam u svakom trenutku. Živim u lijepoj četvrti, sve mi je nadohvat ruke. Otkrivam London koji zaista pruža bezbroj mogućnosti. Još se navikavam na tamošnji život. Tome svakako ne pomažu hladnoća i loše vrijeme, no ide nekako. Mislim da ću više uživati u Londonu kad se vrijeme malo proljepša i postane toplije. Meteoropat sam pa vrijeme dosta utječe na moje raspoloženje. Sve osim vremenskih uvjeta je super - ispričala nam je jednom prilikom Anita koja živi s partnerom.

Svejedno ponekad je hvata nostalgija za domovinom. 

- Vikendi su nam slobodni pa dečko i ja pokušavamo što više uživati u zajedničkim trenucima iako prekratko traju. Volimo kuhati, šetati, obilaziti izložbe, ići na predstave i koncerte. Većinu vremena sam odlično, ali tu i tamo se potkrade jedan od onih dana kada sve nedostaje i kada bih se voljela teleportirati natrag samo na pola sata, samo da udahnem malo ‘svog’ zraka. Srećom, tu je moj dragi koji čini sve da se što više osjećam kao kod kuće - zaključila je Dalmatinka koja je ubrzo nakon što je počela živjeti s Duncanom upoznala i njegove roditelje koji žive u Glasgowu. 

- Na prvu smo si sjeli, kako se kaže, što ne čudi jer su dragi, srdačni i duhoviti ljudi. Škoti općenito imaju izražen smisao za suptilni humor pa se svi zajedno puno smijemo i veselimo - objasnila je. 

No plan joj je otpočetka bio roditi u Hrvatskoj jer je, kako je istaknula, lakše kada ti je okruženje dobro poznato. Stoga se u prosincu vratila u domovinu, a za njom je stigao i Duncan kojeg je upoznala sredinom 2017. na setu filma ‘Mamma Mia!’ na otoku Visu. 

- Duncan će ovu zimu uzeti pauzu od filmova kako bi mogao biti s nama u Zagrebu. Oboje smo uzbuđeni i sretni zbog svega što je pred nama. Nisam mogla ni zamisliti bolju osobu uza se u ovom najvažnijem životnom poglavlju. Zapravo, predivno je kako život posloži sve kockice - otkrila je Anita koja će se uz majčinske obaveze i dalje, kad joj vrijeme to dopusti, raditi na vlastitom brendu nakita od zlata, srebra i cirkona Juno.