Često se govori da je trudnoća nova vrsta ljepote. To je razdoblje radosti i uzbuđenja, a osjećaj zbog bića koje žena nosi u sebi je veličanstven. Iako prvi mjeseci znaju biti iscrpljujući, gotovo svaka žena zaboravi na to kad prvi put ugleda svoje dijete. Tom trenutku jako se veseli i modna dizajnerica i dekoraterka seta Anita Dujić, koja će uskoro ući u peti mjesec trudnoće. 

Iako je u početku blaženog stanja imala velikih problema s mučninama, zbog kojih nije redovito jela i neprestano je bila umorna, to je razdoblje iza nje pa se trenutačno osjeća sretno i ispunjeno.

- Nakon prvog tromjesečja, mučnina i umora, koji su iza mene, osjećam se odlično u svakom smislu. Srećom, film na kojem radim u Londonu privodi se kraju pa se jako veselim dolasku u Hrvatsku. Neopisiv je osjećaj da u meni raste malo biće, teško je uopće pronaći prave riječi - otkriva Anita čije uzbuđenje zbog dolaska djeteta dijeli i budući otac, škotski filmski djelatnik Duncan Broadfoot, s kojim je u vezi otkako su se upoznali na snimanju filma ‘Mamma Mia 2’ u Hrvatskoj.

- Duncan je neizmjerno uzbuđen i pun planova, baš kao i ja - govori Anita koja je početkom kolovoza na samo tri dana došla u Trogir, a to joj je, kaže, bilo dovoljno da izdrži do dugog odmora koji slijedi u rujnu. Foto-grafijom u kupaćem kostimu koji je istaknuo obline pokazala je da joj trudnoća predivno pristaje.

Iako joj je najvažnije da njihova prva beba bude zdrava, Anita nam je otkrila priželjkuje li više djevojčicu ili dječaka. 

- Nisam zahtjevna trudnica i nemam sulude želje vezane uz hranu. Jedina želja mi je da beba bude zdrava i da sve prođe uredno, no ako baš moram birati, voljela bih curicu - govori s osmijehom na licu. 

- O imenima još razgovaramo. Neka se vrte po glavi, no to ćemo sačuvati za sebe. Teško je pronaći ime koje zvuči dobro na oba jezika, hrvatskom i engleskom - kaže 33-godišnja brineta koja se na početku godine zbog poslovnih projekata preselila u London.

- Lijepa je koincidencija što moj dečko živi u Londonu, to mi štošta olakšava. Sve se posložilo baš onako kako treba pa uživam u svakom trenutku. živim u jako lijepoj četvrti, sve mi je nadohvat ruke. Malo-pomalo otkrivam London koji zaista pruža bezbroj mogućnosti - kaže Anita kojoj je na početku jedan od najvećih izazova u novom gradu predstavljala vožnja lijevom stranom ceste. 

Ubrzo nakon što je počela živjeti s Duncanom, Anita je upoznala i njegove roditelje koji žive u Glasgowu.

- Na prvu smo si sjeli, kako se kaže, što ne čudi jer su dragi, srdačni i duhoviti ljudi. Škoti općenito imaju izražen smisao za suptilan humor pa se svi puno smijemo i veselimo - objasnila je. Sljedećih dana dolazi u Zagreb, a zna li već gdje će na svijet donijet prvo dijete?

- Plan je da rodim u Hrvatskoj, jer je ipak lakše kad ti je okruženje dobro poznato. Duncan će ovu zimu nekoliko mjeseci pauzirati od filmova kako bi mogao biti s nama u Zagrebu. Oboje smo jako uzbuđeni i sretni zbog svega što nas očekuje. Nisam mogla ni zamisliti bolju osobu uz sebe u ovom najvažnijem životnom poglavlju. Zapravo, predivno je kako život sam posloži sve kockice - zaključila je Anita koja trenutačno živi vlastitu bajku, koju će uskoro upotpuniti i treći član Duncanove i njezine obitelji.