Domaća manekenka i dekoraterka setova, 34-godišnja Anita Dujić, nedavno se pohvalila na svom Instagram profilu fotografijama koje su oduševile vjerne gledatelje američke televizijske serije 'Igra prijestolja'. Naime, na spomenutim fotografijama lijepa Anita pozira u društvu omiljenih glumaca serije čije emitiranje posljednje sezone upravo kreće. Tim povodom, kontaktirali smo Anitu koja je samo za Story.hr otkrila što je točno radila na setu popularne serije, s kim je od glumaca ostala u kontaktu te je li sudjelovala i u snimanju posljednje, osme sezone serije 'Game Of Thrones'.

Kreće i posljednja sezona popularne serije 'Game Of Thrones'. Kakva sjećanja budi u vama s obzirom na to da ste 2011. radili na scenografiji?
Jako lijepa sjećanja. Sjećanja na moje početke u filmskoj industriji, kao i predivno vrijeme provedeno u Dubrovniku. Jako se veselim posljednjoj sezoni, no pomalo sam i tužna jer je posljednja.

U nedjelju kreće emitiranje prve epizode posljednje sezone, hoćete li i vi biti prikovani za male ekrane?
Naravno, trenutno se zagrijavam reprizama prijašnjih epizoda.

Vidjeli smo fotografije s glavnim glumcima. Jeste li se družili s njima tijekom snimanja? 
Rad na takvim projektima ostavlja jako malo vremena za bilo kakva druženja. Radni dan traje po 12-14 sati i na kraju dana se želite samo srušiti u krevet. To je izuzetno intenzivan i naporan posao. Zato se obično nakon projekta uzme malo duža pauza da se pokušate nekako vratiti u normalu i napuniti baterije.

Jeste li ostali s nekim od njih u kontaktu nakon snimanja?
To su bila kratka poznanstva i susreti, no s nekim od kolega iz sektora sam stekla prijatelje za cijeli život. 

Jesu li vam poslije ponudili novi angažman?
Radila sam na dvije sezone 'Game of Thrones' zaredom, zvali su me i dalje no u međuvremenu sam prihvatila posao na Novoj TV na kojoj sam ostala tri godine jer je to u tom trenutku bio veći poslovni izazov za mene. Tamo sam naučila jako puno, nakon toga sam opet radila na stranim koprodukcijama što me naposljetku odvelo u London i rad na nastavku 'Maleficent 2' filma prošle godine, kao i niz velikih projekata prije toga.