61-godišnji Anthony Bourdain, poznati chef i voditelj CNN-a, 8. lipnja počinio je samoubojstvo. Vijest o njegovom tragičnom odlasku s ovog svijeta potresla je cijeli svijet, a iako se očekivalo da će njegovo tijelo biti prebačeno u Ameriku, prema pisanju magazina People, Anthony je navodno kremiran u Francuskoj.

Izvor blizak pokojnom chefu kazao je kako bi njegov pepeo u Ameriku trebao stići u petak. Za organizaciju pogreba trebala bi se pobrinuti njegova bivša supruga Ottavia s kojom je dobio kćer Ariane. Bez obzira na to što posljednjih nekoliko godina Ottavia i Anthony nisu bili zajedno, njihov razvod nikada nije bio finaliziran i zato je ona legalno njegova najbliža rodbina.

Iako povod njegova samoubojstva još nije poznat, pojavilo se nekoliko teorija, a jedna od njih je i da si je život oduzeo zbog nesretne ljubavi. Naime, nekoliko dana prije njegove smrti, internetom su počele kružiti fotografije njegove djevojke Asije s novinarom Hugom Clementom kako zagrljeni šeću Rimom. Francuski tabloidi pisali su da je par u ljubavnom odnosu iako to nikada nije potvrđeno. 

Nakon što su fotografije obišle svijet, vjerni obožavatelji optužili su glumicu te dodali da je upravo njena ljubavna veza razlog zbog kojeg je Anthony počinio samoubojstvo. No nakon njegove smrti, oglasila se i Asia koja je službenom izjavom opovrgnula bilo kakve optužbe o nevjeri tvrdivši kako joj je on bio sve na svijetu.

'Anthony je davao cijelog sebe u svakom poslu kojeg je radio. Njegov briljantni, neustrašivi duh je inspirirao toliko ljudi, a njegova darežljivost nije imala granica. On je bio moja ljubav, moj zaštitnik, moja stijena. Slomljena sam. Moja sućut njegovoj obitelji. Molim za privatnost, kako moju, tako i njihovu' napisala je nakon Bourdainove smrti.

Podsjetimo, čim se pročula vijest da je Anthony Bourdain preminuo, to je i službeno bilo potvrđeno od strane CNN-a- 'U velikoj tuzi možemo potvrditi da je naš prijatelj i kolega, Anthony Bourdain, mrtav. Njegova ljubav prema otkrivanju novih avantura, upoznavanju ljudi, probavanju hrane i pića, te stvaranje nevjerojatnih priča, učinile su ga svjetski poznatim reporterom. Njegov talent iznova nas je oduševljavao i beskrajno će nam nedostajati. Naše misli i molitve sada su s njegovom kćerkom i obitelji, u ovim, za njih, iznimno teškim trenucima', stajalo je u službenoj izjavi.