28-godišnji glazbenik Avicii počinio je samoubojstvo, a kako piše TMZ, razrezao se razbijenim staklom. Više izvora koji su upoznati s okolnostima smrti švedskog DJ-a Tima Berglinga tvrdi da si je sam oduzeo život, kao što su njegovi roditelji i aludirali prošlog tjedna. Čak tri izvora za TMZ kazali su da je Avicii razbio bocu vina i komadom stakla si nanio kobnu ozljedu. Dva izvora tvrde da je ozljeda bila na vratu, dok treći izvor navodi da je bila na zapešću.

‘Naš voljeni Tim bio je krhka i osjetljiva umjetnička duša koja je tragala za raznim odgovorima, pa i onima na egzistencijalna pitanja. Bio je perfekcionist koji je stalno putovao i naporno radio što je kod njega izazvalo ekstreman stres', kazali su u priopćenju članovi Aviciijeve obitelji nakon njegove smrti.

Obitelj navodi kako je glazbenik, kada bi završio s napornim turnejama, pokušavao pronaći balans u životu, sreću i mir te uživati u svojoj prvoj i najvećoj ljubavi - glazbi. No, konstantno su ga mučile misli u postojanju, sreći i životu. Uz sve napore, nije mogao dalje i nikako nije pronalazio svoj mir.

A post shared by Avicii (@avicii) on

Avicii je pronađen mrtav 20. travnja u Omanu. Godinama se borio s ovisnošću, a njegovi prijatelji upozoravali su da će ga takav životni stil ubiti.