Kao 17-godišnjak osvojio je svoj prvi Grand Slam, onaj u Wimbledonu, i idućih godina nastavio harati teniskim terenima. Nizao je naslove, a s njima i zaradu koja je potkraj 1980-ih iznosila oko 100 milijuna funti. No, njegovo se bogatstvo istopilo i do prije nekoliko mjeseci procjenjivalo se na manje od 30 milijuna funti.
- On nije sofisticirana osoba kada je riječ o financijama - rekao je prošli tjedna njegov odvjetnik John Briggs.  Najviše novca izgubio je razvodom od prve supruge, glumice i dizajnerice Barbare koja ga je ostavila zbog preljuba s ruskom manekenkom Angelom Ermakovom 1999. godine. Barbara je bila trudna i ostala se odmarati u hotelu, a njezin se suprug zaputio u londonski restoran Nobu.
Ondje je upoznao Angelu i nije dugo trebalo da se zapute u ostavu. Za seksualni susret Barbara ne bi doznala da manekenka nije zatrudnjela (navodno je nakon oralnog seksa sjeme sačuvala u ustima) i odmah o blaženom stanju obavijestila medije. Isprva je nijekao da je Anne njegova kći, ali nakon potvrde očinstva DNK analizom odlučio se brinuti o djetetu. Ljubavnici, s kojom ga je povezivalo nekoliko strastvenih minuta, morao je isplatiti više od dva milijuna funti i plaćati alimentaciju 30-ak tisuća funti, a supruga je nakon razvoda dobila stan na Fisher Islandu, skrbništvo nad sinovima Eliasom i Noom i 14 milijuna funti.
BANKROT PA RAZVOD Crni niz i dalje se nastavlja
Story 
Godine 2011. umalo je završio u zatvoru jer su njemački sudovi zaključili da je počinio poreznu prijevaru lažno prijavivši Monaco, a ne domovinu, kao prebivalište. Dvije godine bio je na kušnji i morao je platiti 2,5 milijuna funti poreza. Ni sljedeća godina nije bila bolja. Tada je sud u Španjolskoj presudio da na aukciju ide kuća na Mallorci jer nije podmirio 225.000 funti duga lokalnoj tvrtki koja je održavala vrt i vanjske dijelove imanja. Naređeno mu je i da plati dodatnih 345.000 funti lokalnoj građevinskoj tvrtki kojoj nije podmirio dug za postavljanje tepiha, postavljanje vodovodnih i električnih instalacija te uređenje košarkaškog igrališta.
U financijskom smislu nisu mu cvjetale ruže, ali barem je uz njega bila supruga Lilly, kojom se u St. Moritzu oženio u lipnju 2009., a sin Amadeus Benedict rođen je godinu poslije. Bila mu je podrška i kad je postao trener trofejnom Novaku Đokoviću, ali i kad je prošle godine prestala njihova suradnja. No, čini se da su trenutačni financijski problemi previše za Nizozemku.
Privatna bankarska organizacija Arbuthnot Latham & Co prošli je tjedan zatražila da se proglasi bankrot jer je Nijemac od listopada 2015. dužan 3,34 milijuna dolara. Njihov zahtjev je uslišan, a nakon što je 49-godišnjak proglasio bankrot, oglasio se izjavom.
- Iznenađen sam i tužan zbog ovog postupka. Spor se odnosi na zajam koji sam planirao podmiriti u roku mjesec dana. Moja je zarada javna i jasno je da imam novac za podmirenje duga. Vrijednost moje imovine puno je veća od tog duga i planiram zatražiti poništenje odluke - rekao je Becker koji je planirao uzeti hipoteku na posjed u Mallorci u vrijednosti od šest milijuna funti i tako riješiti probleme.
No, nisu oni jedini jer je zbog svega na klimavim nogama njegov brak. Da ga osam godina mlađa supruga planira ostaviti, pokušao je demantirati u rođendanskoj čestitci na Twitteru u kojoj je dodao “u dobru i zlu”. Ostaje vidjeti što će odgovoriti Lilly.
Napisala: Maja Šitum
Foto: Profimedia