Popularna dramsko-humoristična serija 'Na granici', koja se emitira na Novoj TV, nakon godinu dana snimanja došla je svom kraju. Premda ćemo još neko vrijeme na ekranima gledati dogodovštine mlade, tek diplomirane ekonomistice Petre, koja se iz Zagreba vratila u svoje rodno selo i od bake Zorke naslijedila ilegalan biznis švercanja robe iz BiH, glumci i ekipa emotivno su se oprostili nakon zadnje klape. Proslavili su u jednom kafiću na Velesajmu, gdje se serija i snimala, a glumica Barbara Vicković, koja je utjelovila lik Zorkine kćeri Mire, opisala je za Story.hr kako se osjećala i po čemu će pamtiti ovaj projekt.  

'Super je kad se kraj ovakve odlične serije zaokruži dobrom zabavom. Skupila se gotovo cijela ekipa i bilo je veselo, puno smo se smijali i čak zaplesali. Bilo je emotivno, ali nisam plakala. No zato sam jedva zaustavila suze prije nekoliko dana, kad sam snimila svoj zadnji kadar u seriji. Doslovce sam morala pobjeći kako se ne bi rasplakala', započela je glumica. 'Prije završne zabave sam se već 'prešaltala' na drugi projekt koji je u pripremi, predstavu 'Antigona' u HNK, tako da sam na oproštaju jednostavno uživala u izvrsnoj ekipi s kojom sam provela posljednjih godinu dana', priznala je 48-godišnja glumica i rekla kako je ovaj projekt, bez obzira što je trajao tako dugo, nije izmorio.

'Scenarij Mirne Miličić i Vlade Bulića je bio odličan. Tekstovi su bili odlični i onda je puno lakše raditi. Serija će mi ostati u pozitivnom sjećanju, ali ono što mi je najdragocjenije u ovom iskustvu su ljudi koje sam upoznala i koji su me oduševili. Njih ću pamtiti i u budućnosti rado s njima surađivati, ukoliko mi se ukaže prilika', ispričala je Barbara te otkrila tko joj je od kolega ostavio najveći utisak. 'Nina Erak mi je pravo otkriće. Otvorena je, iskrena, izvrsna je dramska glumica, topla, širokih svjetonazora i velika radnica, koja nikada nije pokazala napetost ili nervozu, premda su snimanja znala trajati po čitav dan', ispričala je 48-godišnjakinja koja u seriji glumi kći Nine Erak. 

Također, Barbara je dodala i kako ju je oduševila i mlada, perspektivna glumica Lucija Glavich Mandarić, koja se isto pokazala kao velika radnica, a same riječi hvale ima i za redatelja Danijela Kušana. No, ističe kako je cjelokupna ekipa serije bila izvrsna i među njima je vladala dobra kemija. 'Definitivno mogu reći da sam na ovom projektu profitirala i kao osoba i kao glumica', zadovoljno je zaključila ova Zadranka koja je već počela s pripremama za novu predstavu 'Antigona' na kojoj će surađivati s njemačkom redateljicom hrvatskog podrijetla, režiserkom Angelom Rihter.