Belma Džomba, voditeljica i supruga bivšeg rukometnog reprezentativaca Mirze Džombe, velika je zaljubljenica u trčanje, a ljubav prema ovom sportu traje već godinu dana. Tako je ova lijepa plavuša odlučila sudjelovati i u utrci 'Wings for life' koja se proteklog vikenda održala u Zadru.

Najveća podrška i najvatreniji navijači, svakako su bili njezin suprug i njihove dvije kćeri, zbog kojih je utrku odradila bez ikakve muke. Svoju sreću nakon dolaska na cilj podijelila i sa svojim obožavateljima na društvenim mrežama, a mi smo je nazvali kako bi nam ispričala na koje se načine pripremala za utrku.

'Ja sam zapravo stalno u treningu, pa nisam imala neke posebne pripreme za utrku. Trčim s trenerom tri do četiri puta tjedno što mislim da je taman. Više od toga bi bilo zaista previše', rekla sam je Belma i dodala kako je atmosfera ove utrke zbog humanitarnog karaktera bila posebno lijepa. 

Njezini treninzi trčanja održavaju se pretežno u večernjim satima, osim subotom kada su ujutro i nerijetko se sele u planine. U ovom hobiju najveću podršku ima od obitelji. 'Suprug mi je najveća podrška, a kada nas je dvoje, sve se da uskladiti. Kada bih imala neki stalni posao, vjerojatno bih teže uskladila trčanje s obvezama prema djeci, ali ovako sve uspijevam iskombinirati', odala nam je Belma.

Njezine kćeri, 6-godišnja Una i jednoipolgodišnja Ada također obožavaju sport, ali ih trčanje ne zanima toliko koliko njihovu mamu. 'Una se bavi gimnastikom, a već nekoliko godina pleše i balet. Još je mala pa joj je to više kao razonoda. Ada je s druge strane još jako mala, pa joj Una pokazuje razne pokrete kod kuće koje ona tada pokušava imitirati', kazala je Belma.