Američki glumac, 46-godišnji Ben Affleck nedavno je ostao bez uloge u četvrtom nastavku filma o Batmanu, a kao razlog navedena je glumčeva ovisnost o alkoholu, s kojom se bori već godinama. Ali nije sve tako crno u Affleckovom životu, naime, glumac je nedavno, pet mjeseci nakon prekida, konačno stupio u kontakt sa svojom bivšom djevojkom Lindsay Shooku, pišu strani mediji.

'To što su ponovno u kontaktu, ne znači da su i ponovno zajedno', izjavio je za E!News izvor blizak paru. 'Bivši par se poznaje već duži niz godina, a i prije su se događali periodi u kojima nisu razgovarali', dodao je izvor.

Glumac i producentica emisije 'Saturday night live', prohodali su u srpnju 2017. godine, samo nekoliko mjeseci nakon što su on i bivša supruga Jennifer Garner, nakon deset godina braka, podnijeli zahtjev za razvod. 

Tijekom ljeta 2018. godine Ben i Lindsay provodili su vrijeme u njegovome domu u Los Angelesu, često su zajedno putovali, a glumac je čak upoznao i roditelje bivše djevojke. U travnju 2018, Affleck je kupio kuću u istome susjedstvu u kojemu stanuje i njegova bivša supruga Jennifer, u vrijednosti 19 milijuna dolara. Glumac je htio biti čim bliže svojoj djeci, 13-godišnjoj Violet, 10-godišnjoj Seraphini i 6-godišnjem Samuelu. Njegovoj tadašnjoj djevojci to nije smetalo jer je i sama iza sebe imala propali brak s Kevinom Millerom s kojim je imala kćer.

Međutim, u kolovozu iste godine par se razišao, nakon godinu dana veze.  Kao razlog prekida naveli su potrebu da više vremena provedu sa svojim obiteljima. A već nekoliko dana nakon prekida, Affleck je završio na odvikavanju, za čiju je intervenciju zaslužna njegova bivša supruga, Jennifer Garner. Početkom listopada, glumac je napustio rehabilitacijski centar, te se nakon toga konačno službeno razveo od bivše supruge s kojom je ipak ostao u dobrim odnosima pa su tako zajedno sa svoje troje djece proveli zimske praznike. 

'Borba protiv bilo kakve ovisnosti je cjeloživotna i teška borba. Zbog toga se nikada sa sigurnošću ne može reći da ste se iz toga u potpunosti izvukli. To je 'obveza' na puno radno vrijeme. Borim se za sebe i svoju obitelj', priznao je glumac prilikom jednog intervjua. 'Toliko je ljudi putem društvenih medija javno progovorilo o vlastitom putovanju i borbi s ovisnošću. Želim se zahvaliti tim ljudima. Vaša snaga je inspirativna i podržava me na način na koji nikad nisam mislio da je moguć. Pomaže znati da nisam sam. Kao što sam i sam sebe morao podsjećati, ako imate problem, tražiti pomoć je znak hrabrosti, a ne slabosti ili neuspjeha', rekao je.