Otkad se počelo pričati da je svjetski poznata pjevačica, 37-godišnja Beyonce, nakon rođenja blizanaca kilograme izgubila uz pomoć specijalne dijete od 22 dana, mnogi su odlučili isprobati i primijeniti istu. Neki čak i plaćaju 11,50 funti mjesečno da bi mogli pristupiti planu prehrane njihove omiljene pjevačica. No, izgleda da spomenuta dijeta nije najbolji izbor. Štoviše, nutricionisti ju smatraju vrlo opasnom. 

Naime, plan koji je osmilio njezin osobni trener Maco Borges u potpunosti izbacuje ugljikohidrate, šećer, meso, ribu i mliječne proizvode, u koji se osim Beyonce, kunu još neka poznata lica. Upravo zato stručnjaci tvrde da ovakva prehrana može biti i vrlo opasna. 'Dijeta 22 dana', kako ju je nazvao Marco, uključuje 100 posto organsku prehranu bez glutena, soje i GMO dodataka. Od smrznutih sastojaka, dopušteno je samo voće. Za doručak se jedu chia sjemenke, bademovo mlijeko, žitarice i svježe voće. Za ručak se priprema povrće, od kojih najviše grašak i avokado koji su najveći izvor masti i proteina dok je povremeni dopušteno pojesti slatko, u ovom slučaju specijalne čokoladice.

Beyoncein program prehrane olakšava ljudima da unaprijede svoje navike i pređu na zdravu i ukusnu biljnu hranu. Veganstvo je oblik vegetarijanstva koji pored mesa isključuje sve namirnice životinjskog porekla kao što su mlijeko, jogurt, sir i jaja. Uz vegansku prehranu preporučuju se vitaminski i mineralni dodaci ishrani', rekao je svojevremeno Marco.

S druge strane, stručnjaci za prehranu upozorili su da prakticiranjem ove dijete, uz 'prehrambene nedostatake', može doći do osjećaja umora i iscrpljenosti. 'Za prosječnog čovjeka može biti opasno slijediti je, ako nema tim nutricionista i trenera kao što ih ima Beyonce', objasnio je jedan od stručnjaka. Naime, ova dijeta sugerira unos svega 1400 kalorija dnevno, dok stručnjaci muškarcima preporučuju 2500, a ženama 2000 kalorija po danu. 'Ljudi će se osjećati umorno i iscrpljeno, posebno kad krenu vježbati', zaključio je.