Beyonce je za novo izdanje američkog Vougea otvoreno progovorila o svom životu, tijelu i nasljeđu. Nakon rođenja prvog djeteta Beyonce je, kaže, vjerovala društvu, koje je nametnulo mišljenje kako bi njezino tijelo trebalo izgledati.

'Samu sebe sam stavila pod pritisak da u tri mjeseca moram skinuti nakupljene kilograme, čak sam dogovorila i malu turneju kako bi to postigla. Razmišljajući danas o tome zaključujem kako je to je bilo potpuno ludo. Još uvijek sam dojila tijekom nastupa u Atlantic Cityju 2012. godine. Nakon rođenja blizanaca tim sam stvarima pristupila drukčije“, priznala je Beyonce.

Danas kaže potpuno prihvaća svoje tijelo. 'Malo sam punija, i neka sam, mislim da je to autentično', zaključuje. 'Imala sam 99 kilograma na dan porođaja. Bila sam strašno natečena i morala sam ostati u krevetu dulje od mjesec dana. Moje zdravlje i zdravlje mojih beba bilo je u opasnosti pa sam morala na hitan carski rez. Nekoliko tjedana sam provela u bolnici', prisjetila se. Napisala je kako se njezin suprug Jay-Z ponio 'vojnički' u rađaonici kad je došlo do komplikacija. 

Objavu dijeli Beyoncé (@beyonce)

Nakon što je pop diva sasvim osobno progovorila o svom tijelu i problemima s kojima se nosila za vrijeme trudnoće, Beyonce je iskreno napisala kako je, istražujući svoje obiteljske korijene, shvatila kako je potomak robovlasnika.

'Nedavno sam istraživala svoje podrijetlo i doznala da sam potomak robovlasnika koji se zaljubio u jednu od svojih robinja i oženio je. Trebalo mi je vremena da provarim tu spoznaju. Propitkivala sam što to sve znači i pokušala stvari staviti u neku perspektivu. Sad vjerujem da je to razlog zašto me Bog blagoslovio s blizancima koje sam rodila. To je bilo prvi put da je u meni mogla koegzistirati muška i ženska energija, i rasti u meni. Molim se za to da sam uspjela uništiti kletvu koja je moju obitelj pratila generacijama te da će moja djeca imati lakši život', napisala je Beyonce i navela kako je prošla kroz pakao.

A osim što je po prvi puta legendarna urednica magazina, Anna Wintour,odlučila uredničku poziciju nakratko prepustiti Beyonce, pjevačica je i po prvi put, u 126 godina dugoj povijesti časopisa, za snimanje naslovnice angažirala fotografa afroameričkog porijekla, mladog Tylera Mitchella.

Objavu dijeli Beyoncé (@beyonce)