Jedan od najneugodnijih trenutaka na svjetskoj glazbenoj sceni dogodio se 2009. godine, na dodjeli MTV video nagrada. Karijera mlade pjevačice Taylor Swift tada je bila u usponu, a nemili događaj koji se dogodio prilikom dodjele nagrade za najbolji ženski video spot godine, obilježio ju je za sva vremena. Nakon što je poprilično neočekivano prozvana dobitnica, tada 19-godišnja Taylor došla je na pozornicu. Iznenada joj se pridružio i kontroverzni reper Kanye West i oteo joj mikrofon iz ruke te poručio da je 'Beyonce imala jedan od najboljih video spotova svih vremena', govoreći o 'Single ladies' hitu.

Nitko nije mogao prikriti izraz šoka, ali i neugode na svom licu jer to nitko, pa ni Beyonce, nije mogao očekivati od repera.Tadašnji predsjednik Viacoma Van Toffler za Billboard se prisjetio skandaloznog incidenta i otkrio do sada nepoznate detalje. 'Došetao sam iza pozornice, a tamo je bila Beyonce s ocem. Plakala je i rekla: 'Nisam znala da će se ovo dogoditi, osjećam se grozno zbog Taylor'. I tada mi je palo na pamet, a možda i njoj, da promijenimo smjer čitave večeri', rekao je Van i priznao da je MTV te večeri prvi put u povijesti prekršio strog protokol.

U namjeri da zadrže Beyonce, koja je nakon incidenta čvrsto odlučila da će otići usred dodjele, priznali su joj da je osvojila najvažniju nagradu, onu za spot godine. Tada su joj i predložili da, kada joj budu uručivali nagradu, na pozornicu pozove i Taylor, što je i učinila. 'Morao sam joj priznati kako bi ostala i možda zaokružila priču, tako da omogući Taylor da dobije svoj trenutak. Inače ne bih rekao ništa, ali imao sam dvije uplakane pjevačice', ispričao je Van. Inače, te je godine Beyonce, uz Lady Gagu, imala najviše nominacija. Svaka je imala po čak devet nominacija, a obje su osvojile po tri nagrade. Čak je i za Taylor ta večer bila izrazito uspješna, budući da je nakon te večeri stekla još više obožavatelja, a nedavno je proglašena i najplaćenijom zvijezdom na svijetu.