Atraktivna brineta Ivana Ergić, koja je 2006. godine ponijela titulu Miss Hrvatske, oduvijek je plijenila pažnju svojim izgledom koji se isticao od ostalih djevojaka. Umjesto duge, ona je ponosno nosila kratku frizuru i vrlo brzo svojom jednostavnošću, ali i ljepotom, osvojila srca publike.

Otkako se Ivana natjecala na ovom izboru ljepote, dogodile su se određene promjene po pitanju natjecanja za Miss, pa je tako na posljednjem izboru za Miss Amerike uvedeno novo pravilo. Naime, po prvi puta u 92 godine, koliko se izbor održava, natjecateljice nisu pozirale u kupaćim kostimima, pa smo kontaktirali Ivanu ne bismo li čuli njezino mišljenje o ovom novom trendu.

'Mislim da je u redu da su izbacili dio u kojem se djevojke predstavljaju u kupaćem kostimu, iako meni nije bilo neugodno pošto smo imali zaista prekrasne jednodijelne kostime u kombinaciji s pareima tako da je izgledalo kao da smo u haljinicama', kazala je Ivana za Story.hr i dodala kako bi djevojke trebale imati pravo izbora kada je riječ o predstavljanju na ovakvim natjecanjima.

'Ja bih dala djevojkama na izbor žele li se predstaviti u kupaćem kostimu. Ako netko ne želi, onda stvarno ne vidim razlog da ga se na to tjera, a da s druge strane gledatelji uživaju u tome', smatra Ivana.

Ljepotica iz Vodica osvrnula se i na izbore u Hrvatskoj te kazala kako je kod nas situacija po tom pitanju vrlo korektna. 'Prošle godine, na izboru za Miss Šibensko-kninske županije, djevojke se nisu predstavljale u kupaćim kostimima, a koliko se sjećam niti na izboru za Miss Hrvatske 2017. godine. Izbori su unatoč tome bili zanimljivi i djevojke su se, osim izgledom, predstavile i svojim talentima te se na taj način više istakle nego što bi to bio slučaj da su prošetale u kupaćim kostimima', zaključila je simpatična Ivana.

'