'Kralj sapunica', Roman Majetić, producent koji je prvi na hrvatsko tržište plasirao sapunice 'Villa Maria', 'Ponos Ratkajevih', 'Ljubav u zaleđu', ponovno počinje sa snimanjem serija. Ovoga puta u suradnji s prvim čovjekom TV Pinka Željkom Mitrovićem, 51-godišnjak, snima telenovelu 'Crveni mjesec', čija radnja je smještena u razdoblje od 1913. do 1915. godine, prenosi Slobodnadalmacija.hr. Serija će se prikazivati na srpskom TV Pinku.

Podsjetimo, Roman je na snimateljskom setu 'Ville Marije' upoznao 25-godišnju Jelenu Veljaču, a veza im je trajala tri godine. Jelena je tada bila glavna glumica telenovele, Roman je bio producent, a kemija između njih dogodila se upravo na snimanju prve hrvatske sapunice. 

Kad je napokon progovorila o svojoj ljubavi, Veljača je isticala da joj je Roman najveća podrška i da je u njemu pronašla sve što je tražila. No nešto je očito ipak nedostajalo da njihova idila bude potpuna. 'Poznanstvo s Romanom bila je velika prekretnica u mojem životu. Tada mi se život zaista preokrenuo. Mogu reći da je on savršen muškarac, živimo zajedno, radimo skupa i povezani smo na sve moguće načine', pričala je Jelena u vrijeme velike ljubavne sreće s Romanom Majetićem. Majetić je na kraju preuzeo odgovornost za prekid te izjavio da je zabrinut za Jelenu. 

Majetića su u to vrijeme glumci s kojima je surađivao optuživali kako im nije platio porez, a suradnju zbog nesuglasica otkazao mu je i Tonči Huljić. Jutarnji list krajem prošle godine došao je u posjed liste dužnika čiji su računi u blokadi, a kojima bi grad Zagreb trebao otpisati do 10 tisuća kuna dugova za komunalije na temelju Zakona o otpisu dugova fizičkim osobama. Na listi se tada našao i Roman Majetić.