U prekrasnom ambijentu Velvet caffea, u samom središtu grada Zagreba, održana je promocija novog blagdanskog izdanja Storybook magazina koju su posjetili glumci Slavko Sobin i Mislav Čavajda, dizajneri Ivan Alduk, Aleksandar Šekuljica I Ivan Tandarić iz dvojca ELFS, voditeljica Mia Kovačić, Jelena Veljača… U dobrom društvu uz brojne suradnike, kolege i prijatelje predstavljena je i nova naslovnica na kojoj se našla uvijek ljupka i originalna Ljupka Gojić Mihić. Glamurozno zimsko izdanje koje se listalo na promociji Stoybooka obiluje ekskluzivnim intervjuima, fenomenološkim temama i reportažama s društvene scene, iz svijeta mode, ljepote, filma, umjetnosti i kulture, složili su se svi uzvanici, koji su osim novog broja mogli uživati u blagdanskim delicijama, kuhanom vinu te poklonima iznenađenja koje su dobili na odlasku. Sa željom da ovu ugodnu predblagdansku atmosferu začinimo dodatnom emocijom ljubavi i zahvalnosti na promociji Storybooka su dodijeljene i PURINA nagrade za odgovorno vlasništvo. Storybook od svojih početaka aktivno sudjeluje u svakoj namjeri da uvjete života ljubimaca učini boljim. Upravo zato je s oduševljenjem odlučio podržati Purinin #WeAreBetterWithpets pokret kojim se slavi ljepota i sve prednosti suživota s kućnim ljubimcem te koja istodobno educira da i najmanjim dobrim djelom možemo život nekog bića učiniti boljim. Ovogodišnje pobjednike biralo je uredništvo Storybooka i PURINA tim u tri kategorije. U kategoriji CELEBRITY ENTUZIJASTA GODINE nominirani su bili Nikolina Pišek, Mislav Čavajda i Luka Nižetić, a nagradu je odnio glumac koji je jednog od najboljih prijatelja pronašao u 13 godina starom labradoru Muru, a posljednje tri godine društvo im pravi i udomljena mješanka Duga – MISLAV ČAVAJDA. Mislavu ni pretrpan raspored glumačkim angažmanima nisu prepreka da posveti vrijeme svojim mezimcima, ali stvaranju boljeg svijeta napuštenim psima. Mislavu je nagradu uručila Vanja Ljubić, glavna urednica Storybooka. 'Presretan sam zbog ove nagrade jer iznimno volim životinje i jer dolazi od ovako kvalitetnog časopisa', rekao nam je Mislav te otkrio kako, kao zimski tip (rođen je u prosincu), voli provoditi večeri sa svojim ljubimcima i uz dobro štivo, poput našeg časopisa. Kada bi mu radne obveze dopustile volio bi pobjeći negdje na neko lijepo mjesto, daleko od vreve i buke, no za sada ga to ne očekuje u skorije vrijeme.

Mislav Čavajda Viktor Drago uručio je nagradu za ENTUZIJASTA GODINE. Među nominiranima su bile Ana Zibar, Aida Husedžinović i Iris Ban-Krošelj, a nagrada odlazi IRIS BAN-KROŠELJ koja čini sve u svojoj moći da bi učinila upravo taj zanemarivani životinjski glas jednako važnim i jednako bitnim kao i ljudski. Ona je idejna začetnica odvjetničkog tima studenata prava koji uz pomoć svojih profesora zastupaju prava zlostavljanih životinja te pomažu raznim udrugama pravnim savjetima. 'Mislim da je iznimno važno nagraditi sve one koji #WeAreBetterWithpets vrijednosti žive, poput ovako hvalevrijednog projekta koje provodi Klaićeva bolnica i koja pokazuju tu sinergiju i benefite koje kućni ljubimci donose djeci. Treba nagraditi podjednako i poznate osobe koje svojim radom mogu promovirati te vrijednosti, kao i pojedince poput Iris koji kao tzv. 'obični' ljudi daju izniman doprinos', izjavila je Daria Milolož, brand Manager u Purini.
Iris Ban-Krošelj Ona je potom dodijelila nagradu za PET FRIENDLY WORK PLACE u čiju kategoriju su ove godine bile tvrtke Infinum, Rimac Automobili i Camp Zagreb. Tvrtka INFINUM je odnijela titulu pet friendly work placea koja od svojeg nastanka uživa višestrukim koristima dovođenja ljubimaca na posao pogotovo za vrijeme dužeg rada, a popisu prednosti dodali su i činjenicu da ljubimci definitivno stvaraju i ugodniju atmosferu. Također, ove smo godine odlučili dodijeliti i POSEBNU NAGRADU Klinici za dječje bolesti Zagreb koja od svibnja ove godine provodi projekt pod nazivom 'Djeca prijatelji životinja'. Budući da istraživanja pokazuju kako životinje kod djece utječu na samopouzdanje, povećavaju razumijevanje neverbalne komunikacije, razvijaju empatiju i suosjećanje, ali prije svega hospitalizirana djeca osim što proživljavaju stres zbog bolesti kojom se nose, često su i odvojena od roditelja, a druženje sa psima daje im osjećaj sigurnosti i utjehu.
Dr. Zoran Bahtijarević 'Psi su dio moje obitelji već 20 godina i presretan sam zbog toga jer su nas puno toga naučili o nama samima i o životu. Bio bih jako sretan da nam zakonski okvir omogući da psi i životinje dolaze pacijentima u bolesničke sobe. Ali obećavam vam da ćemo to uskoro promijeniti. Čak i ako netko uzme životinju kao ljubimca iz modnog hira, garantiram vam da će se to promijeniti jer će taj pas, kanarinac, mačka, zlatna ribica... osvojiti vaše srce. Tim više ako mu otvorite srce i pružite mogućnost da komunicirate. Zato smo sretni da smo pokrenuli ovaj program i da moemo pokazati tu jednu bezuvjetnu ljubav koju životinje pružaju pacijentu kao dio terapijskog liječenja, ali i da naučimo djecu da tu ljubav barem jednim malim dijelom vrate', rekao nam je ravnatelj Klinike za dječje bolesti dr. Zoran Bahtijarević.

Story 4275
N. P. Fotografije Robert Gašpert