Blanka Vlašić na 29. Mladifestu koji se održavao u Međugorju, odala je kada se dogodio njezin sudbonosni susret s Bogom. Odala je i kako je Bog utjecao na njezinu karijeru i život te se prisjetila kako prije, kao i većina kršćana, nije marila o vjeri. 'Udaljila sam se od crkve, jednostavno sam odlučila da mi Bog ne treba, da sam dovoljna sama sebi i koncentrirala sam se samo na sport. Moj cilj bio je biti najbolja na svijetu i biti najbolja svih vremena', ispričala je atletičarka pred okupljenim mnoštvom.

Ispričala je kako je bila opsjedenuta uspjehom, pri čemu je imala i tim ljudi koji ju je podupirao u tome naumu. Konstantni izazov da nadmaši samu sebe Blanku je tjerao naprijed. 'Ništa drugo nije me moglo toliko razveseliti kao letvica koja ostaje', ispričala je i nadovezala se kako se u jednom trenutku sve okrenulo. Nakon ozlijede, shvatila je kako joj više nitko ne plješće.

'Sada kad vratim film shvaćam koliko sam puta išla protiv te boli i koliko sam puta maltretirala svoje tijelo. Nije bilo važno što me boli peta, ali sve se to slagalo sa strane. Normalno da tijelo neće dopustiti da ga iscrpljujem zauvijek. U jednom trenutku i tijelo kaže dosta mi je toga, nemoj mi to više raditi', prisjetila se Blanka trenutka kada je shvatila da više ne može ići otprije utabanom stazom.

U najtežim trenucima, nakon operacije 2012. godine, javio joj se prijatelj i rekao da je zapalio za nju svijeću ispred kipa svetog Ante na Poljudu. I njoj je tada palo na pamet da bi mogla učiniti isto. No, Blanka se osjećala sve lošije, počela ju je mučiti tjeskoba, nakon čega se požalila ocu i bratu.

'Tamo, na tom pustom parkiralištu, za vrijeme njegova monologa koji sam ja poluslušala dogodilo se moje obraćenje. To nije bilo potaknuto nekim mojim pitanjem, to je bio dar. Izljev Duha Svetoga koji je promijenio cijeli moj život, mene cijelu iz korijena. Ne volim izraz da sam pronašla Boga, jer ne mogu pronaći onog koji je mene pronašao prvi. Prisjetila sam se Boga, svog Spasitelja. Bog mi se smilovao. Ubrzo sam isplakala svoj prijašnji život. Otišla sam prvi put u crkvu na misu, ispovjedila se i pričestila. I to je bila moja prva misa nakon toliko godina', rekla je.