Nakon što je doživjela tešku ozljedu 2012.godine zbog čega nije mogla nastupiti na Olimpijskim igrama, jedna od najuspješnijih hrvatskih atletičarki – Blanka Vlašić, pronašla je spas u vjeri. 

Nedavno je tako postala voditeljica duhovnog talk showa 'Susreti uz riječi' koje vodi s fra Antom Vučkovićem. Povodom jedne od emisija, Blanka je za &a href="http://

" target="_blank">IN Magazin izjavila kako 'se prisjetila Boga, jer ne može otkriti onoga koji je nju otkrio, te da ne zna gdje joj je pamet bila prije' da je morala čekati ozljedu kako bi se ponovno vratila vjeri i Bogu, te da sada pokušava 'držati korak s Njim'. Koliko joj je vjera važan dio života, Blanka je pokazala i svojom posljednjom objavom na Instagramu povodom svog 35. rođendanu zahvalila upravo Bogu. Pored fotografije na kojoj pozira s velikim osmijehom, Blanka je citirala Bibliju, točnije Psalam 139. 'Hvala ti što sam stvoren tako čudesno, što su djela tvoja predivna. Dušu moju do dna si poznavao', napisala je Blanka i dobila mnoštvo lajkova kao i čestitki za rođendan.

Ljetos je Blanka odala i kada se dogodio njezin sudbonosni susret s Bogom. Ispričala je i kako je Bog utjecao na njezinu karijeru i život te se prisjetila kako prije, kao i većina kršćana, nije marila o vjeri. 'Udaljila sam se od crkve, jednostavno sam odlučila da mi Bog ne treba, da sam dovoljna sama sebi i koncentrirala sam se samo na sport. Moj cilj bio je biti najbolja na svijetu i biti najbolja svih vremena', ispričala je atletičarka. 'Sada kad vratim film shvaćam koliko sam puta išla protiv te boli i koliko sam puta maltretirala svoje tijelo. Nije bilo važno što me boli peta, ali sve se to slagalo sa strane. Normalno da tijelo neće dopustiti da ga iscrpljujem zauvijek. U jednom trenutku i tijelo kaže dosta mi je toga, nemoj mi to više raditi', prisjetila se Blanka trenutka kada je shvatila da više ne može ići otprije utabanom stazom.