Glazbeniku i skladatelju Rajku Dujmiću 1. srpnja određen je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, a trenutno se nalazi u zatvorskoj bolnici u Svetošimunskoj, javlja 24sata. Policija ga sumnjiči za kazneno djelo na štetu svoje supruge Snježane, ali se ne radi o obiteljskom nasilju, tvrdi odvjetnica Sandra Hančićiz odvjetničkog društva Grubeša i partneri koja na sudu brani 64-godišnjeg bivšeg člana grupe Novi Fosili. 'Nisam iskreno ni sigurna zašto je tamo, očito se ne osjeća dobro. Njegovo zdravstveno stanje je njegova privatna stvar', izjavila je i pojasnila kako je u srijedu Dujmićeva supruga Snježana dala iskaz na Županijskom sudu u Zagrebu, gdje je bio i Rajko, ali se supružnici nisu pozdravili, zagrlili niti komunicirali.

24 sata neslužbeno se saznalo kako je Rajkovo zdravstveno stanje sve lošije, navodno jako teško diše i jedva hoda. Prije nekoliko dana u pratnji pravosudnih policajaca primljen u zagrebačku bolnicu ‘Dr. Fran Mihaljević’, odakle je stigao iz istražnog zatvora u Remetincu. Podsjetimo, iako Snježana u javnosti nikada nije otvoreno govorila protiv supruga ili ga optuživala za nasilno ponašanje, Rajku ovo nije prvi put da boravi iza zatvorskih rešetaka. Prije četiri godine na Županijskom sudu osuđen je na 30 dana istražnog zatvora kako ne bi utjecao na svjedoke ili ponovio kazneno djelo, a priveden je zato što je suprugu Snježanu zgrabio za vrat i silom ju pokušao izbaciti iz stana dok je bio pijan. 'Bili smo zajedno u stanu. Cijeli dan je pio i puštao si dvije omiljene pjesme dive Whitney Houston koju obožava. Skupile su mu se emocije, počeo je plakati i odjednom je bez razloga postao agresivan. Zgrabio me za vrat i pokušao silom izbaciti iz stana. Susjedi su čuli buku, uplašili se i zvali policiju', izjavila je tada Snježana Dujmić za 24sata, zbog čega su Rajku prijetile čak tri godine zatvora no završio je sa šest mjeseci uvjetnog zatvora i rokom kušnje dvije godine.

Deset godina prije toga, 2005., policija je Dujmića uhitila zbog posjedovanja kokaina, zbog čega je morao platiti tri tisuće kuna kazne. Rajka je razlaz od Novih Fosila, koji su ga 2014. izbacili iz benda zato što navodno nije mogao u komadu odraditi tri sata na sceni, jako teško pao i poslije je tužio ostale članove benda zato što su htjeli nastupati pod imenom ‘Novi fosili’, što im je on zabranio.