O DJ-u Aviciiju, 28-godišnjem Šveđaninu koji je preminuo prije točno godinu dana, snimljen je dokumentarni film koji će emitirati BBC, prenosi Daily Mail. Nije tajna da je Tim Bergling imao problema s anksioznošću, ovisnosti o opijatima, alkoholizmu i akutnom upalom gušterače, a Netflixov dokumentarac će otkriti i nepoznate detalje o tome kako se Avicii nosio s ovisnošću tijekom turneja. 

Tim je 20014. godine hospitaliziran tijekom turneje po Australiji nakon što je upao u probleme s alkoholom kojim se borio protiv anksioznosti. Tada mu je dijagnosticirana i akutna upala gušterače od koje je obolio zbog prekomjerne konzumacije alkohola. Potom je operiran i uklonjeni su mu žučni mjehur i slijepo crijevo. 

Naime, u filmu sam Avicii otkriva kako se je u jednom periodu života pio čak 20 tableta na dan jer su mu rekli kako te tablete ne stvaraju ovisnost. 'Toliko me sve boljelo, dali su mi te lijekove i rekli da će mi od njih biti bolje. Bili su poput heroina, ali mi nisu pomagali ukloniti bol. Pretpostavio sam da liječnici znaju svoj posao. Ispočetka me boljelo mjesec dana. Poslije je to poraslo na četiri mjeseca. Počeo sam piti 20 tableta na dan, a rekli su mi da ne izazivaju ovisnost. Još sam uvijek bio anksiozan, ali sam ponovno počeo s nastupima', rekao je. 

Podsjećamo, prerano preminuli Avicii je u svojih sedam godina karijere održao 813 nastupa, a dva puta je bio nominiran i za Grammy nagradu. Surađivao je s brojnim svjetskim zvijezdama poput Madonne te je nastupa i na splitskom festivalu 'Ultra'.