Na nedavno održanom New Europe Marketu u Dubrovniku okupili su se najveći medijski profesionalci iz Europe. Riječ je o konferenciji s naglaskom na TV industriju u istočnoj i srednjoj Europi, a posjetili su je i neke holivudske zvijezde među kojima je bio glumac Alan Cumming. Škotski glumac tijekom panela promovirao je seriju ‘Instinkt’ u kojoj igra glavnu ulogu ekscentričnoga genijalca dr. Dylana Reinharta, a emitira se na kanalu Fox Crime, ali i komentirao najposjećeniji hrvatski grad.

Story: Prvi je put u nekoj američkoj dramskoj seriji glavni lik homoseksualac. Kako se osjećate zbog toga?

Ljudi uživaju u ismijavanju kroksica, uggsica i Jessice Simpson. Nastojim se boriti protiv te kulture ismijavanja promoviranjem baš tih stvari i osoba. Zato sam na crvenom tepihu nosio kroksice, a sada sam prvi glavni glumac koji je homoseksualac u nekoj američkoj dramskoj seriji.

Story: Jeste li po ičemu slični liku dr. Dylana Reinharta?

Mislim da nisam sličan liku kojeg glumim u seriji. On je dosta napet i mislim da nije toliko društven kao ja, ali sviđa mi se. Jako je zanimljiv.

Story: Kako vam se svidio Dubrovnik?

Ovdje je prelijepo. Jako se dobro provodim. Plivao sam u moru, jeo ukusnu hranu. Cijelo mi je iskustvo bilo uistinu posebno.