“Si je divna, preslatka, mirna beba”, ekskluzivno nam je otkrio 51-godišnji glazbenik Boris Novković nakon što je u kasnim poslijepodnevnim satima prošlog petka iz zagrebačkog KB Merkur svoje dvije princeze, suprugu Iris Novković i njihovu kćerkicu Si, odvezao kući.



Popularni kantautor ne krije da mu je dolazak malene Si, uz rođenje sinova Noe i Bona koje je dobio u prijašnjem braku s novinarkom Lucijom Matić, najvažniji trenutak u životu. Taj treći najvažniji trenutak dogodio su prošlog utorka u večernjim satima, kada je Si došla na svijet. Ponosni tata bio je na porođaju, a dan poslije za Story je podijelio dojmove: ”Ovo mi je uz rođenje sinova najvažniji događaj u životu. Zahvaljujem Iris što mi je podarila kćer. Prema mom vjerovanju, naša je Si negdje iz zlatnih visina odabrala upravo nas za roditelje i sletjela tiho u naš dom, a Iris, Noa, Bono i ja te cijela naša velika obitelj trudit ćemo se da joj ovaj život učinimo zanimljivim i opravdamo povjerenje koje nam je dala u roditeljskom, bratskom i obiteljskom smislu”, rekao nam je glazbenik, dodavši da zahvaljuje liječniku Darku Skalaku i njegovu ljubaznom i profesional­nom timu. Zanimljivo je da je sretan par svojoj kćerkici nadjenuo neobično ime - Si koje je hebrejskog podrijetla te je izvedenica imena Dusana (duša).

Novković i njegova 25 godina mlađa partnerica imaju još jedan razlog za slavlje. Naime, prije nešto više od mjesec dana vjenčali su se kod kuće. Budući da nisu formalisti i da im papir nije mjerilo ni jamstvo ljubavi, nisu ni mislili ozakoniti vezu, no iz praktičnih razloga - zbog svoje preslatke curice - ipak su se odlučili na taj korak. Vjenčanje je održano u njihovu domu prije nešto više od mjesec dana i bilo je skromno, a kumovi su im bili njihovi roditelji. Izmjenu bračnih zavjeta proslavili su otvorivši bocu vina te nazdravili svim lijepim zajedničkim trenucima.