Bivša modna dizajnerica, influencerica, majka i još mnogo uvodnih riječi ne bi pravedno opisalo ovu svestranu, energičnu Hrvaticu, koja svojim stilom plijeni pažnju gdje god da se pojavi. Riječ je, dakako, o Borni Kotromanić. Ova 46-godišnjakinja iako je svakodnevno aktivna na društvenim mrežama, još uvijek iznenadi fanove s pokojom novosti o sebi. Tako je ovaj put podijelila s pratiteljima putem Instagram profila da koristi metodu akupunkture, a za Story.hr je ispričala kada ju je otkrila i zašto koristi upravo ovu alternativnu metodu.

Naime, akupunktura je drevna alternativna metoda medicine, a riječ je o jednoj od glavnih medicinskih metoda tradicionalne kineske medicine. Inače se ovom terapeutskom tehnikom pri kojoj se ubadanjem igala u određene dijelove tijela, odnosno točne, uspostavlja ravnoteža vitalne energije koja struji kroz organizam. Borna nam je rekla da joj je upravo zbog toga korisna metoda akupunkture. 

'Akupunkturu sam otkrila još u Parizu. Postoje dvije različite struje u kineskoj tradiciji, metoda s velikim i malim iglicama. Metoda s malim iglicama je raširenija u Europi i koristi se za zdravstvene tegobe. Ja sam je prvenstveno koristila za emotivno balansiranje na staničnom nivou kojim se brišu emotivne traume iz staničnog sjećanja', kaže nam te dodaje da ovu metodu liječenja koristi i za razne zdravstvene probleme.

'Metodu s dubokim iglicama koristim za neki akutni zdravstveni problem. Konkretno, sada sam išla zbog nadutosti u trbuhu. Nikada ne koristim lijekove, a veliku pažnju posvećujem nesmotrenom toku životne energije 'chia' i vjerujem da je energetski disbalans uzrok svih zdravstvenih problema', zaključuje.