Story radio
Početna Celebrity 2580 prikaza 28. svibnja 2019.

Borna Kotromanić: 'Zagovaram umjerenost u svemu, osim u smijehu'

Robert Gašpert.

Otkrila nam je puno toga o sebi

Svestrana poduzetnica i bivša modna dizajnerica, Borna Kotromanić, jedna je od onih dama koje nigdje ne prolaze nezapaženo, a njezin mladolik izgled i besprijekorna linija, unatoč činjenici da je majka četvorice sinova, ostavljaju bez daha. Da mnogo brige i pažnje ulaže u svoj izgled Borna nikad nije skrivala, a samo za Story.hr otkrila je kakve su njezine prehrambene navike te 'zgriješi' li ikada kada je riječ o nezdravoj hrani.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Borna Kotromanić (@bornakotromanic)

'Smatram da je naše tijelo savršen instrument u čije se porive možemo pouzdati samo ako ga redovito i kvalitetno servisiramo. Tada nam je najveći saveznik, ne samo izgledom i formom već i zdravljem te dugovječnošću' započela je Borna čija se tajna vitke linije krije u dnevnom naizmjeničnom postu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Borna Kotromanić (@bornakotromanic)

'Veliki sam zagovornik dnevnog naizmjeničnog posta (eng.intermittent fasting). To je zasigurno jedan od znanstveno najpotkrijepljenijih suvremenih nutricionističkih trendova, kojim se tjelesna težina održava ispod općeprihvaćenih normi bez velikih odricanja, a s izuzetnim pozitivnim utjecajem na pomlađivanje i održavanje alkalnosti organizma. Potiče se lučenje hormona rasta koji je presudan za obnovu stanica i tako dalje', rekla nam je Borna i pobliže objasnila kako se takav post provodi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Borna Kotromanić (@bornakotromanic)

'Odabere se osam sati u danu kad jedemo, a ostalih 16 smo na vodi. Sami odabiremo kojih osam sati ćemo jesti, a kojih postiti, ali je važno da je svaki dan riječ o istom vremenskom razdoblju', kaže Borna koja voli uživati u hrani, a ne odriče se ni ugljikohidrata ni hamburgera, a iako, kako kaže, nema potrebu za fast foodom svaki dan, kada je osjeti, prepušta joj se bez grižnje savjesti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Borna Kotromanić (@bornakotromanic)

Lijepa crnka otkrila nam je i kako često jede u restoranima te kuha iz užitka i jako voli prijateljska druženja oko stola. Budući da su njezina djeca, sinovi Borna, Fran, Luka i najmlađi Rafael odrasli uz majku koja je uvijek vodila brigu o svom tijelu, ali nikada nije brojila kalorije, preuzeli obrazac da je hrana za gurmansko uživanje bez pretjerivanja. Ipak kada pretjeraju, i ona i oni smanjuju unos hrane.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Borna Kotromanić (@bornakotromanic)

Intrigantna Borna otkrila nam je i što najviše voli kuhati te u kojim namirnicama najviše uživa njezin devetogodišnji sin Rafael. 'Kada kuham, kuham uglavnom vegansko i najčešće u zadnje vrijeme iskušavamo delicije s aplikacije Deliciously Ella. Inače od kuhara volim i cijenim Jamieja Olivera. Rafael je definitivno rođen s najzdravijom prirodnom selekcijom namirnica, najviše voli voće, posebno ananas i jagode', ispričala nam je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Borna Kotromanić (@bornakotromanic)

'Oduvijek sam težila pronaći ravnotežu u hrani između ljepote i užitka jer su mi oboje podjednako važni, možda ljepota ipak malkicu više, no nikako nisam pobornik opsesivnog brojanja kalorija niti isključivo nabavljam namirnice organskog porijekla. Zagovaram umjerenost u svemu, osim u smijehu', zaključila je atraktivna poduzetnica.

Komentari