Dogodilo se da je ovo naš treći projekt i treće dijete. S prvim je to bila zezancija, kada se dogodio drugi projekt i drugo dijete, svi su se počeli zezati i govoriti: “Trebamo baciti oko kad ćete raditi treći projekt”. Zezancija je rezultirala trećom bebom. Zaista razmišljam o tome da odbijem daljnju suradnju - uz smijeh govori Helena Minić Matanić koja nam je potvrdila lijepu vijest da sa suprugom, redateljem Daliborom Matanićem, čeka treću bebu.

Prvi put zajedno su radili na hvaljenoj predstavi ‘Thelma & Louise’, gdje su se zaljubili i poslije vjenčali te postali roditelji kćeri Lole. Druga suradnja također je bila vrlo plodonosna, a osim predstave i filma ‘Egzorcizam’, par je dobio sina Maxa. Rad na seriji ‘Novine’ rezultirao je skorašnjim proširenjem obitelji. 

Helena je u četvrtome mjesecu trudnoće, a kaže da je treća trudnoća preslika prvih dviju. 
- Nije bilo lako u prvom tromjesečju, kao što nije bilo lako ni u prve dvije trudnoće, ali kada znaš što dobiješ na kraju, drukčije shvaćaš mučnine i infuzije. Tješim se, guram i zezam se da se kotrljam iako još nemam jako veliki trbuh. Ali nije jednostavno. Jako povraćam, ne mogu čak ni vodu piti, ali to prođe i poslije se sve zaboravi - kaže dobitnica Nagrade hrvatskog glumišta i dodaje: 

- Trebala bih biti što opuštenija što ide dalje jer sve znam, ali nisam. Dogodi se baš suprotno jer previše znaš. U prvoj trudnoći ti je sve novo, ne znaš što te čeka i cijelo vrijeme iščekuješ što će se dogoditi. U drugoj ne znaš hoće li biti slična prvoj, iako su meni bile identične, i gledaš hoće li biti nekih promjena. U trećoj znaš što te čeka i kao da sam zbog toga pod većim stresom nego prije. Moja ginekologinja, doktorica Martina Ujević, prekrasna je i govori mi da je to normalno i da je taj strah prirodan. No ovo je i golemo veselje i ‘pere’ me adrenalin jer je s nama još jedan čovjek - rekla je Helena. 

Budući da je Dalibor nedavno u Rijeci završio snimanje treće sezone hvaljene serije ‘Novine’,  prve i jedne domaće serije koja se prikazuje na Netflixu, obitelj uskoro kreće na zasluženi ljetni odmor. 

- Dado je snimao šest dana u tjednu po dvanaest sati na dan i dolazio bi doma na jedan dan. Paralelno sam i ja snimala ‘Novine’ i igrala predstave, ali morala sam tražiti zamjene jer jednostavno nisam mogla raditi u stanju u kakvom sam bila. Bilo je trenutaka kada od mučnina nisam mogla doći od kauča do zahoda, ali nekako sam sve prebrodila i idem dalje. Još smo kupili i stan i prije mjesec dana počeli ga renovirati tako da je zabavno. U svemu smo imali pomoć, u Rijeku je iz Pule došla moja mama, a u Zagrebu je s nama Dadina mama i sad već djelujemo timski. Baka servis je glavni i bez njih ništa! Dobro smo uigrani jer bi inače baš bilo kritično i zaista ima posla za svakoga od nas. Max i Lola su još mali, treba skuhati, nabaviti, oprati, dovesti, odvesti, očistiti... Ima se tu što raditi i nikada nam nije dosadno - opisuje mama čiji je Max početkom lipnja proslavio drugi rođendan, a u kolovozu će na Lolinoj torti biti četiri svjećice. 

- Mi slavimo i redamo ih od uha do uha da nam slučajno ne bi bila prevelika razlika - smije se dramska umjetnica koja nam je otkrila kako su mališani reagirali kada su doznali da će dobiti brata ili seku.

- U pozitivnom sam šoku jer su fantastično reagirali i cijelo se vrijeme vesele. Svima žele reći da sam trudna, čak i kada ja to ne želim. Kažu da mama ima bebu i pokazuju na moj trbuh. Vidjet ćemo kako će biti dalje i nadam se da to nije neko zatišje pred buru. Stvarno su odlično reagirali - opisuje Puljanka, čiji je suprug jednom rekao da je Lola živac, a Max zen. 

- Ona zna od njega preuzeti zen, a on od nje taj živac. To je normalno jer su cijelo vrijeme zajedno, gledaju se, igraju se i pokupe jedno od drugog ono najbolje, ali i ove neke manje dobre stvari. Baš su ekipa i dobri su si. Vole se i štite. Ako želim Maxu obrisati nos, a njemu se to ne sviđa, ona će me napasti da mu to ne radim jer on to ne želi. Brane jedan drugoga tako da će biti veselo pregovarati i razgovarati kada dobiju pojačanje - opisuje glumica, a na pitanje dolazi li žensko ili muško pojačanje, slatko se smije: 

- Znamo tko dolazi, ali još ćemo sačuvati tu slatku tajnu - govori i dodaje da još nemaju ime za treću bebu, ali to ih ne zabrinjava jer do prosinca imaju dosta vremena da odaberu najbolje. No do tada prvo slijedi odmor u Istri. 
- Dado će sada biti slobodan oko mjesec i pol dana i to je genijalno jer možemo biti zajedno. Nastojat ćemo maksimalno iskoristiti to vrijeme prije dolaska našega predbožićnog dara - zaključuje.