Američki filmski glumac, producent i aktivist, 55-godišnji Brad Pitt neugodno je iznenadio fanove nakon što je u intervjuu za australski GQ izjavio kako se više neće pojavljivati ispred kamera. 'Kada sam iza kamera, u ulozi producenta, zaista uživam u tome. No glumim sve manje. Vjerujem kako je to igra za mlađe glumce, iako ne kažem da za starije glumce nema mjesta na filmskom platnu. Jednostavno mi se čini kao prirodan tijek događaja', rekao je miljenik žena i bivši suprug glumice Angeline Jolie.

Inače, Brad je postao slavan sredinom devedesetih nakon pojavljivanja u nekoliko velikih holivudskih filmova, a u sam vrh lansirao ga je film 'Thelma i Louise', nakon koje je i stekao nadimak miljenika žena. Nedugo zatim, bio je nominiran za nagradu Oscar, a osvojio je Zlatni globus, oboje za svoju ulogu u filmu Dvanaest majmuna 1995. godine.

Njegova je karijera od tada krenula uzlaznom putanjom, a popularnost mu je dodatno narasla dok je bio u vezi s kolegicom Jennifer Aniston. Iako su mnogi ovom paru predviđali svjetlu budućnost, njihova ljubav je puknula nakon što se Brad zaljubio u Angelinu Jolie na snimanju filma 'Gospodin i gospođa Smith'. 

Brad i Angelina u vezi su bili 12 godina, od čega četiri u braku. Ovaj nekada sretan bračni par ima šestero djece, troje posvojenih i troje bioloških, 17-godišnjeg Maddoxa, 15-godišnjeg Paxa, 14-godišnju Zaharu, 13-godišnju Shiloh te 10-godišnje blizance Knoxa i Vivienne. Privremeno rješenje o skrbništvu donešeno je u travnju ove godine.