Američki glumac Brad Pitt pohitao je s ostatkom kolega sa seta novog filma 'Once Upon a Time in Hollywood', čestitati kolegici, komičarki Leni Dunham 33. rođendan. Na društvenim mrežama je osvanula fotografija dvoje glumaca u zagrljaju, što je bilo dovoljno da potakne 'šuškanja' o mogućem novom hollywoodskom paru.

Glumica je u sklopu svoje rođendanske proslave organizirala dobrovornu akciju kojom je skupljala donacije za udrugu Friendly House LA, koja pomaže ženama u borbi protiv ovisnosti i oporavku. Lena, naime,  iz prve ruke zna kako je teško boriti se s ovisnošću jer je i sama prije nekoliko godina prošla tretman odvikavanja od alkohola. 

'Za nekoga tko u tolikoj mjeri voli pozornost i poklone, nikada nisam bila neki obožavatelj svojih rođendana. Prije sam smatrala kako ima nešto sramotno u tome da se odrasla osoba veseli vlastitom rođendanu, sve dok nisam shvatila da sam zapravo ljubomorna na samopouzdanje i ljubav prema sebi koji su potrebni čovjeku kako bi mogao reći 'Ovo je moj dan'. Često sam osjećala kako je najviše što mogu dati ljudima za svoj rođendan zapravo dan pun neopterećenosti, ali u većini slučajeva bih samo plakala', napisala je glumica u iskrenoj objavi uz fotografije s proslave. 

'Ove godine sve je drugačije. Ove sam godine sretna i iznimno zahvalna na tome tko sam i gdje sam . Željela bih zahvaliti svim ljudima koji su bili uz mene tijekom posljednih godinu dana, dok sam bila na putu ka izliječenju', također je napisala, te obznanila svim prijateljima kako bi cijenila da svoj novac, umjesto kupnje njezinog rođendanskog poklona, uplate udruzi Friendly House, kako bi žene koje nemaju financijske mogućnosti ići se liječiti od ovisnosti, ipak mogle potražiti pomoć. 

Inače, Lena je poznata po svojim feminističkim istupima, a široj je javnosti poznata kao scenaristica i producentica višestruko nagrađivane hit-serije 'Girls'.