Nakon što je prije mjesec dana doživio prometnu nesreću u kojoj se njegov automobil okrenuo na bok, a jedna žena iz drugog automobila je ozlijeđena, 97-godišnji princ Philip donio je veliku i odgovornu odluku.

Naime, suprug britanske kraljice Elizabete II., nakon dugog razmišljanja, samoinicijativno je donio odluku da prestaje voziti bilo kakava motorna vozila, javlja Buckinghamska palača. Budući da je nakon nesreće vojvoda bio vidno potresen, njegova odluka ne čudi, a ispriku ozlijeđenoj ženi već je uputio.



Prisjetimo se, vojvoda od Edinburgha, princ Philip, bio je sudionik prometne nesreće  u blizini imanja Sandringham, izvijestio je BBC. Princ Philip je vozio Range Rover te nakon udarca drugog vozila završio na boku, a Buckinghamska palača je objavila kako 97-godišnjak nije ozlijeđen u nesreći. 'Vojvoda od Edinburgha bio je sudionik prometne nesreće s drugim vozilom ovog poslijepodneva. Vojvoda nije ozlijeđen. Nesreća se dogodila u blizini imanja Sandringham', stajalo je u priopćenju.