Pjevačica Britney Spears priznala je na sudu u Los Angelesu da ju je otac Jamietjerao da uzima lijekove koji snažno utječu na psihu, a potom ju je poslao u psihijatrijsku ustanovu protiv njezine volje, prenosi The Sun. Njena 64-godišnja majka Lynn, koja se bori da preuzme financijsko i poslovno skrbništvo nad svojom kćeri iz ruku 66-godišnjeg Britneyinog oca, podržala je njene tvrdnje. Navodno su izašle iz suda držeći se za ruke, dok je Britney hodala bosonoga.    

Britney je prema pisanju tog medija na sudu rekla da je odlučila prestati piti lijekove koji su je držali psihički stabilnom, ali joj se stanje nakon toga pogoršalo. Jamie ju je zbog toga natjerao da ih pije i 3. travnja protiv njene volje poslao u ustanovu za mentalno zdravlje, na što, prema skrbničkom ugovoru kojeg je dobio 2008. nakon Britneyinog psihičkog sloma, nije imao pravo. Pjevačica je na sudu zahtijevala više slobode od očevog nadzora no sudac joj to nije odobrio. Zaključio je da će pjevačicu ocijeniti stručnjak prije no što se donesu bilo kakve odluke.

Podsjetimo, prošlog mjeseca Britneyini obožavatelji pokrenuli su kampanju #FreeBritney kojom pokušavaju dokazati da je ona pod kontrolom svog oca bez ikakve potrebe te su čak prosvjedovali na ulicama. Njihov strah je podgrijala i sama Britney, koja je nakon izlaska s psihijatrije na društvenim mrežama objavila kako se oporavlja, ali i da ne vjeruju ničemu što se piše o njoj.

Stvorila je dodatnu konfuziju optuživši svog bivšeg menadžera Sama Lutfija da je hakirao njen profil i objavljivao lažne objave, no fanovi su bili uvjereni da iza toga stoji Jamie. Jednom prilikom je pjevačica objavila fotografije na kojima vježba jogu. Obožavatelji u to nisu povjerovali. 'Britney nikada nije stavljala razmak između rečenica, samo nas vi uvjeravajte kako ona to objavljuje', bio je jedan od komentara oko kojeg su se mnogi složili.