Britney Spears početkom 2000-ih postigla je zavidan uspjeh u glazbenoj industriji te se u kratkom roku zaraznim hitovima lansirala na sami vrh. Pop princeza vladala je top ljestvicama, radio programima i televizijskim glazbenim maratonima, a onda je doživjela slom i povukla se iz svijeta slave. Ipak, nije mogla dugo izdržati pa je ponovno počela graditi uspjeh i okrenula novu stranicu, no čini se kako ni ovoga puta neće biti dugog vijeka.

Naime, Britney je objavila kako se ponovno povlači, a njezina glasnogovornica istaknula je da će pjevačica uzeti 'radnu pauzu na neodređeno vrijeme' kako bi se posvetila brizi o bolesnom ocu. Također, u priopćenju koje je uputila njezina glasnogovornica stoji kako je pjevačicinom ocu Jamieju Spearsu prije dva mjeseca puklo je crijevo zbog čega je hitno operiran, a uz to je morao provesti i 28 dana u bolnici. 

Iako se trenutno bori s neugodnim stanjem, otac bivše pop senzacije trebao bi se u potpunosti oporaviti, a kako bi to bilo što prije, Britney će 'posvetiti sve svoje vrijeme obitelji i njihovim naporima da se brinu o ocu'. Žalosni obožavatelji ponosni su na 37-godišnjakinju te su joj uputili riječi podrške i poželjeli da se ona što prije vrati na scenu.