Vojvotkinja od Cornwalla, Camilla koja je ovaj tjedan proslavila rođendan, nedavnom je odlukom vezanom za komad nakita izazvala bijes javnosti, prenosi portal 'Express'. Naime, radi se o ogrlici koja se smatra kraljevskom obiteljskom baštinom, starom 150 godina, a koju je 72-godišnjakinja odlučila pretvoriti u broš. Ono zbog čega je upravo taj potez naljutio javnost je činjenica da je taj komad nakita pripadao prerano preminuloj princezi Diani, kojoj je ogrlica uručena još 1981. godine. 

Odluka je na društvenim mrežama postala predmet rasprave nezadovoljnih obožavatelja. Jedan je komentirao: 'Da vam budem iskren, ovo mi doista nije lijepo!', dok su ostali nadodali: 'Nije li ovo sramota?', 'Ovo je znak lošeg ukusa'. Kako bi situacija bila još kompliciranija, ne zna se točno tko je vlasnik spomenutog predmeta. Naime, u 'pismu želja' koje je princeza Diana ostavila iza sebe pisalo je: 'Željela bih predati sav svoj nakit mojim sinovima, kako bi ga njihove žene u dogledno vrijeme imale i mogle koristiti. Točnu podjelu nakita prepuštam vašem nahođenju'. Međutim, unatoč tome da privjesak zapravo pripada kraljici, zbog nekog razloga dodan je kolekciji Camille. 

Podsjetimo, već preko četrdeset godina ljubavni život princa Charlesa je u fokusu medija, a dvije najvažnije žene u njegovom životu bile su njegove supruge, princeza Diana i Camilla Parker Bowles. Princeza Diana, kako su pisali strani mediji, od početka je znala za aferu svog supruga i njegove sadašnje supruge, što ju je iznimno mučilo jer je svim srcem voljela Charlesa, koji nije ni skrivao da voli drugu ženu. Upravo zbog te afere, Camilla je dugo vremena bila najomraženija osoba u kraljevskoj obitelji.